ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΠΑΙΞΕ ΤΟ RINGTONE ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ Η ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ‏

  • Αναρτήθηκε: 2.1.12 -
Οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν το θάνατο από τις απειλές ανταρτών, που υποχρεώνουν να έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα ήχους κλήσης με προκλητικά ringtones των Ταλιμπάν.


Υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος να δείξουν την πίστη τους στο όραμα του πολέμου με τη Δύση.

Τα ringtones έχουν τίτλους όπως, «Doomsday», «βομβιστής αυτοκτονίας» και στίχοι όπως, «Ημέρα της κρίσης για τον σατανά της Δύσης», «Θα καεί σαν έντομο, νέος ήρωας που ψάχνει το μαρτύριο.Εσείς είστε Μουσουλμάνοι, ατομική βόμβα».

Η ακραία συμπεριφορά των ανταρτών έχει οδηγήσει τους περαστικούς, να φέρουν πάντα μαζί τους μια επιπλέον κάρτα Sim φιλική προς αυτούς. Έχουν αναφερθεί επιθετικά περιστατικά όπως να αναγκάσουν τους περαστικούς να φάνε τις Sim κάρτες και να σπάνε τα κινητά στα κεφάλια τους.

Οι καταστηματάρχες επωφελούνται της κατάστασης, κερδίζοντας 2 δολάρια για να αποστείλουν στα κινητά τα τραγούδια των Ταλιμπάν.

Ο μπακάλης της Καμπούλ, Haji Mohammad Khan, είπε ότι "εάν ψάξουν το κινητό σου και βρουν τραγούδια ή βίντεο τους, θα σε συμπαθήσουν και υπό άλλες συνθήκες θα σώσεις τη ζωή σου. Αν έχεις ινδικά ή αφγανικά τραγούδια στο κινητό σου, θα θεωρήσουν ότι δεν είσαι υπάκουος των ισλαμικών κανόνων και στις περισσότερες περιπτώσεις θα σου σπάσουν το τηλέφωνο."

Πηγή: dailymail