Έφτασαν και τα προεκλογικά δώρα

  • Αναρτήθηκε: 3.4.12 -
Ο γερμανικός τύπος σήμερα ασχολείται με την ξεπερασμένη στάση των πολιτικών κομμάτων λίγο πριν τις εκλογές. Ακριβά δώρα και συναγωνισμός υποσχέσεων βλέπει η γερμανική εφημερίδα Handelsbatt.


Η Handelsblatt αναφέρει ότι λίγο πριν τις εκλογές τα ελληνικά κόμματα συναγωνίζονται μεταξύ τους με υποσχέσεις για φορολογικές μειώσεις και νομικές εξαιρέσεις. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο απομακρύνονται από το πρόγραμμα λιτότητας.

Επειδή ο Λουκάς Παπαδήμος δε μπορεί να επανεκλεγεί, δεν υπόσχεται τίποτα παραπάνω από νέες θυσίες και περικοπές στους μισθούς. Η εφημερίδα σημειώνει ότι όποιος δε χρειάζεται να επανεκλεγεί έτσι μιλάει, ενώ τα κόμματα χρησιμοποιούν τις γνωστές λαϊκιστικές μεθόδους. Οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν έμαθαν τίποτα όλο αυτό τον καιρό και χρησιμοποιούν πάλι ρουσφέτια, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια τσιμεντοβιομηχανία στη Θεσσαλονίκη έχει κάθε λόγο να χαίρεται για μια υπόσχεση νομικής εξαίρεσης, όπως και ένα λατομείο στην Εύβοια και κάποιες εταιρίες πετρελαίου στην Κρήτη και στη Ρόδο.

Πηγή:  dw