Πρόστιμο για τους ναζί οπαδούς του Euro 2012

  • Αναρτήθηκε: 27.6.12 -
Η προκλητική συμπεριφορά κάποιων Γερμανών οπαδών στο Euro 2012 έχει προκαλέσει ανησυχίες. Οι ύμνοι του Χίτλερ και τα επιθετικά πανό οδήγησαν σε πρόστιμα. Η UEFA τιμώρησε τη Γερμανική Ένωση Ποδοσφαίρου με πρόστιμο 25.000 ευρώ..


για τη συμπεριφορά των οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στη Δανία. Η UEFA τιμώρησε με επιπλέον πρόστιμο 10.000 ευρώ λόγω των Γερμανών οπαδών που έριχναν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Ναζί οπαδοί στο Euro 2012
Έντονες επικρίσεις δέχτηκε η Γερμανική Ένωση Ποδοσφαίρου για τη στάση κάποιων οπαδών που φώναζαν Sieg, Sieg (Νίκη) και προκαλούσαν με το ναζιστικό χαιρετισμό Sieg Heil. Δεδομένου ότι η Πολωνία και η Ουκρανία που φιλοξενούν το τουρνουά είχαν υποστεί τρομερά από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, κ. Hans Peter Friedrich, ανέφερε ότι οι ναζιστικοί ύμνοι είναι ντροπή και ότι είναι θυμωμένος με αυτούς τους οπαδούς που εμφάνισαν τη ναζιστική σημαία στο γήπεδο. Δήλωσε πως αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να βλάψουν τη φήμη της Γερμανίας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για μια ιστοσελίδα κατά του ρατσισμού, ο Florian Schubert, ανέφερε σε ένα άρθρο του ότι τράβηξε μια φωτογραφία με ένα Γερμανό οπαδό που φορούσε μια φανέλα με τον αριθμό 88 στην πλάτη. Το 88 είναι ένα ναζιστικό σύμβολο και σημαίνει Heil Hitler. Το γράμμα "H" είναι το όγδοο γράμμα της αλφαβήτου.

Πηγή: spiegel