Αμφιβολίες για ψευδή αποτελέσματα στην ψηφοφορία του Βενιζέλου

  • Αναρτήθηκε: 21.3.12 -
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σχολιάζει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας του Ευάγγελου Βενιζέλου και τονίζει ότι τα αποτελέσματα δε μπορούν να ελεγχθούν, ώστε να εξεταστεί η εγκυρότητα τους. Η εφημερίδα γράφει: "Ο μοναδικός υποψήφιος είχε τελικά δύο αντιπάλους. Την μειωμένη προσέλευση στις κάλπες και το υψηλό ποσοστό άκυρων ψηφοδελτίων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεπέρασε και τα δύο εμπόδια. Στις εκλογές ψήφισαν 236.151 πολίτες από τους οποίους το 97% υπέρ του κ. Βενιζέλου. Τα αποτελέσματα δεν μπορούν ωστόσο να ελεγχθούν".

"Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στην αρχή της διαδικασίας τα εκλογικά τμήματα έκαναν λόγο για 15% άκυρα ψηφοδέλτια. Στη συνέχεια όμως τα διόλου ευχάριστα αυτά στοιχεία στρογγυλοποιήθηκαν στο πιο αποδεκτό ποσοστό του 3%, κάτι που επίσης δεν μπορεί να ελεγχθεί". 

"Γεγονός είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν καταφέρει να ανεβάσει το κόμμα του από το 10%, που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, στο 18% αυτό συνιστά μεγάλη επιτυχία".

"Στο πρόσφατα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ένας κακοδιάθετος συνταξιούχος πέταξε, όπως συνηθίζεται τον τελευταίο καιρό, γιαούρτι στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την αίθουσα, άλλαξε σακάκι και επέστρεψε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Πάντα αυτό έκανε".

Πηγή: dw