ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ 3D ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΒΟΥ (VIDEO)

  • Αναρτήθηκε: 23.1.12 -
Ένα ζευγάρι Ουαλών χρησιμοποίησε ένα 3D εκτυπωτή για να δημιουργήσει ένα κύβο 2,5 μέτρων ο οποίος πετάει όπως και οι χαρταετοί.


Ο κύβος αποτελείται από 23.000 επιμέρους στοιχεία και το συνολικό του βάρους είναι τόσο ελαφρύ που μπορεί να διασχίσει τον ουρανό. Οι 2 καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν ράβδους από ανθρακονήματα, ένα σύνθετο ύφασμα που χρησιμοποιείται κανονικά για τα πανιά των γιοτ και τις ειδικά σχεδιασμένες 3D νάιλον εκτυπώσεις.


Οι 2 καλλιτέχνες, Heather και Ivan Morison, είναι γνωστοί στην τέχνη εγκατάστασης κομματιών και συνδυάζουν φουτουριστικά υλικά και κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε να δημιουργήσουν πλούσιο θέαμα. Ο κύβος περιλαμβάνει ελαφρά υλικά και τέτοια συμμετρία σύνθεσης, ώστε να είναι σε θέση να πετάξει ελεύθερα και σταθερά. Επιπλέον η δομή του είναι τόσο ισχυρή ώστε όταν προσκρούσει στο έδαφος, μετά από μια πτήση, να δεχθεί την ελάχιστη δυνατή ζημιά.


Ο οπτικός αντίκτυπος του υφάσματος παράγει μια αιθέρια αίσθηση βάθους και διάθλασης της βαριάς μάζας του. Η επιστημονική φαντασία των νέων καλλιτεχνών είναι πλέον πραγματικότητα.


Πηγή: dailymail