H Apple απαγορεύει δύο τοξικές χημικές ουσίες για την προστασία των εργαζομένων στη παραγωγή του iPhone.

ΟΟ Tim Cook, Διευθυντής της Apple, επισκέπτεται ένα εργοστάσιο παραγωγ'ης
Η επιτυχία οφείλεται σε δύο ομάδες ακτιβιστών. H Apple απαγορεύει δύο δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες για την προστασία των εργαζομένων στη
παραγωγή του iPhone. Μπορεί να προκαλέσει το βενζόλιο λευχαιμία, και το εξάνιο νευρική βλάβη.

Για την προστασία των εργαζομένων στο εργοστάσιο, η Apple απαγόρευσε τη χρήση των δύο δυνητικά τοξικών χημικών ουσιών κατά την τελική συναρμολόγηση των iPhones και iPads. "Μια τετράμηνη έρευνα σχετικά με τα 22 έργα παραγωγής μέχρι τώρα δεν έχει βρεί ακόμη καμία ένδειξη απειλής για 500.000 υπαλλήλους από το βενζόλιο και το εξάνιο", είπε η εταιρεία. Αλλά η Apple έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει τις ουσίες στο τελικό προϊόν.

Πέντε μήνες νωρίτερα, ακτιβιστές είχαν απαιτήσει σε μια αναφορά τους ότι η Apple θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις χημικές ουσίες. 

Μακρύς κατάλογος των ισχυρισμών εναντίον προμηθευτή της Apple.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ακτιβιστές είχαν καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας των προμηθευτών της Apple. Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, η "China Labor Watch" παραπονέθηκε για υπερβολικές υπερωρίες, παραβίαση των συμβάσεων, χαμηλούς μισθούς και κακομεταχείριση από τη διοίκηση, καθώς και τη ρύπανση σε τρία εργοστάσια της Pegatron στην Κίνα.

Η Pegatron έχει την έδρα της όπως η Foxconn στην Ταϊβάν, αλλά μπορεί επίσης να παράγει πολλά στην Κίνα. Η Pegatron που παράγει σύμφωνα με μια έκθεση ένα μικρό τμήμα των smartphones της Apple, έχει αρχίσει το περασμένο έτος να παράγει το iPad Mini.

Οι συνθήκες στο χώρο εργασίας και των καταλυμάτων είναι κακές. Υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μετά τη διαμάχη γύρω από τον κύριο προμηθευτή τη Foxconn, η Apple είχε αναθέσει αυξημένη παραγωγή υπολογιστών, iPhone και iPad στην Pegatron.

0 σχόλια: