Ακόμη περισσότερες απαγορεύσεις της ΕΕ!

Ο κομισάριος για την ενέργεια Günther Oettinger, υπερασπίστηκε τους νέους περιορισμούς.
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας ακόμη περισσότερο! Προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η κατανάλωση ενέργειας, πρέπει να οριστούν νέες οριακές τιμές για μέχρι και 30 συσκευές.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την απαγόρευση των πωλήσεων χορτοκοπτικών μηχανών, στεγνωτήρα μαλλιών, ηλεκτρικού βραστήρα και (Internet-Router) δρομολογητή Διαδικτύου.

Σκοπός των σχεδίων είναι να επιτευχθεί  αυτό που αποφασίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες ένας νέος στόχος της Ε.Ε. για εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30 τοις εκατό μέχρι το2030. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει αυτά που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια να δοκιμαστούν στο πλαίσιο της λεγόμενης οδηγίας για τον οικολογικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια δεδομένη μελέτη της Επιτροπής της ΕΕ έχει 30 συσκευές που εντοπίστηκαν να έχουν υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτό περιλαμβάνει τις χλοοκοπτικές μηχανές, τον ηλεκτρικό βραστήρα, το πιστολάκι για τα μαλλιά, τον wifi router, τα smartphone, projector, καθαριστές ατμού και θερμαντήρες πισίνας.

Την επόμενη άνοιξη, η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποφασίσει ποιες συσκευές είναι που θα διατεθούν για την κατανάλωση ενέργειας.

Ο Επίτροπος Günther Oettinger Ενέργειας της ΕΕ : "Όλες οι χώρες της ΕΕ συμφωνούν ότι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξάρτηση από τις εισαγωγές και θα βελτιώσει και το κλίμα”.

Ως εκ τούτου, χρειάζεται επίσης δεσμευτικά όρια κατανάλωσης για τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Αυτό ισχύει για τις ηλεκτρικές σκούπες για τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τηλεοράσεις.

 «Δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις συσκευές, εάν θέλουμε να περιλαμβάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό δεν έχει να κάνει με την υπερβολική ρύθμιση. Οι πολίτες επωφελούνται με τρεις τρόπους: προστατεύουν το περιβάλλον, πληρώνουν λιγότερα για την ηλεκτρική ενέργεια και εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια ποικιλία μοντέλων ».

Με απλά λόγια: οι πολίτες πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες απαγορεύσεις της ΕΕ, αν και πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται για τις ήδη επιληφθείσες απαγορεύσεις. Όταν απαγόρευσαν τη λάμπα η κατακραυγή ήταν τεράστια και προσεχώς παρουσιάζεται η επόμενη απαγόρευση πωλήσεων σε ισχύ. Στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπεται πλέον μια ηλεκτρική σκούπα της ΕΕ με περισσότερα από 1600 watts.

Ο πρόεδρος των βουλευτών του CDU / CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Herbert Reul: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να σταματήσει τα σχέδια οικολογικού σχεδιασμού της. Δεν έχει κανένα νόημα να ρυθμίζουν την κατανάλωση ενέργειας και την παραγωγή του κάθε προϊόντος στην ΕΕ αναλυτικά και να συνταγογραφήσουν τους πολίτες, τι έχει να αγοράσουν».

Πριν από τις ευρωεκλογές, οι κορυφαίοι υποψήφιοι είχαν υποσχεθεί λιγότερη γραφειοκρατία στην ΕΕ. Αυτό πρέπει λοιπόν να το αποδείξουν, αλλιώς χάνουν την αξιοπιστία τους.

«Καλωσορίζουμε το νέο καθεστώς, διότι οι καταναλωτές λαμβάνουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες με μια ματιά, χάρη στη νέα ετικέτα, όπως γνωρίζουμε ήδη από τις τηλεοράσεις και τα ψυγεία,» είπε ένας εκπρόσωπος της Philips. « Εμείς είμαστε ήδη έτοιμοι και έχουμε ηλεκτρικές σκούπες που πληρούν τις προϋποθέσεις. Ακόμη και μια ηλεκτρική σκούπα με 650 watts, καθαρίζει το ίδιο καλά σαν μια με 2400 watts. Συμπέρασμα: Η απόδοση δεν μειώνεται με κανένα τρόπο».

Η Κεντρική Ένωση Ηλεκτρολόγων και η βιομηχανία Ηλεκτρονικών το βλέπει το ίδιο. «Οι κατασκευαστές με τις ηλεκτρικές σκούπες έχουν αρχίσει νωρίς προετοιμαστεί για αυτό και προσάρμοσαν την παραγωγή τους ανάλογα. Η πρόκληση είναι να συνεχίσει να προσφέρει ηλεκτρική σκούπα μια καλή απόδοση καθαρισμού, παρά τον περιορισμό της απόδοσης» , δήλωσε η εκπρόσωπος η Katja Reich.

«Η εξίσωση των υψηλής ισχύος ίσης υψηλή απόδοσης καθαρισμού δεν ήταν ακριβώς ίδια στο παρελθόν. Διότι μαζί με τον αριθμό των βατ η απόδοση καθαρισμού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, για παράδειγμα σχετικά με τη φύση του ακροφυσίου, τη ροή του αέρα μέσα στη συσκευή, και την αποτελεσματικότητα του φιλτραρίσματος του κινητήρα
πηγή : Bild

0 σχόλια: