Οι φοροφυγάδες δικάζουν τον Βαξεβάνη

  • Αναρτήθηκε: 29.10.12 -
Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο φοροδιαφυγής, θα περίμενε κανείς ότι οι φορολογικές αρχές θα χρησιμοποιούσαν οποιοδήποτε μέσο για να συλλέξουν τα δις που αποφεύγουν τους φόρους. Και πόσο μάλλον όταν η χώρα δέχεται το πιο ακραίο καθεστώς λιτότητας που έχει επιβληθεί ποτέ σε μια σύγχρονη δημοκρατία..


Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλη όσο 19,2 δις ευρώ το χρόνο. Ένα ποσό που θα μετρίαζε κατά πολύ τα άγρια μέτρα λιτότητας. Όπως αναφέρει ο guardian, ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ο δημοσιογράφος που ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη και τιμωρήθηκε για αυτό.

Όπως φαντάζεστε όλοι, το σενάριο να παταχτεί η φοροδιαφυγή δε συμβαίνει. Από τους φοροφυγάδες της Ελβετίας δεν έχει συλληφθεί κανείς, αλλά ο άνθρωπος που δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Η ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δείξει απροθυμία να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες της λίστας Λαγκάρντ και δεδομένου της σοβαρότητας των μέτρων που επιβάλλονται στο ελληνικό λαό, η δυσαρέσκεια του Κώστα Βαξεβάνη τον έφτασε σε σημείο να δημοσιοποιήσει 2.000 ονόματα από τη λίστα. Η ανταμοιβή του είναι η σύλληψη.

Δεν είναι μυστικό ότι οι ελβετικές τράπεζες χρησιμοποιούνται από φοροφυγάδες από το 1934. Και δεν είναι τυχαίο ότι η Ελβετία εισήγαγε δρακόντειους νόμους μυστικότητας των τραπεζών. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι ένα σημαντικό ποσοστό των κεφαλαίων των ελβετικών τραπεζών είναι παράνομο. Η Swiss Bankers Association συμφωνεί ότι αυτό το ποσοστό μπορεί να αγγίζει το 50%, δηλαδή οι μισές περίπου καταθέσεις της Ελβετίας προέρχονται από φοροδιαφυγή!

Οι ελβετικές τράπεζες έδωσαν μια ευκαιρία για λάβει χώρα το οργανωμένο έγκλημα και το έκαναν απολύτως σκόπιμα. Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα, πρόκειται για μια κλοπή όπως κάθε άλλη κλοπή. Άρα οι ελβετικές τράπεζες παρέχουν ηθική άμυνα σε αυτό το έγκλημα.

Πηγή: guardian