Ένας σκούφος προωθεί την ταχύτητα εκμάθησης

Σκούφος ηλεκτροδίων για βελτίωση της εκμάθησης
Ελαφριές ρευματικές δονήσεις στον εγκέφαλο βελτιώνουν την ικανότητα μάθησης. Αυτός ο σκούφος φιλοδοξεί να προωθήσει την ταχύτητα εκμάθησης..
Αυτό αποδείχθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Nashville του Tennessee, σε πειράματα με ένα σκούφο ηλεκτροδίων. Τα εγκεφαλικά κύματα των περιοχών του εγκεφάλου διεγέρθηκαν, τα οποία ενεργοποιήθηκαν σε απόκριση σφαλμάτων.

Μετά από 20 λεπτά διακρανιακής διέγερσης έδειξαν σε μαθήματα συγκέντρωσης καλύτερα αποτελέσματα, με τη μέθοδο « δοκιμής και λάθους» από τους ασθενείς, που δεν το χρησιμοποίησαν.

Αυτοί που διεγέρθηκαν ηλεκτρικά έμαθαν πιο γρήγορα από τα λάθη τους από τους άλλους συμμετέχοντες της μελέτης.

Ο Robert Reinhart, του Πανεπιστημίου Vanderbilt είπε: «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολλά υποσχόμενη διαπίστωση. Εθελοντές που έλαβαν μέρος στο πείραμα , στους οποίους διεγέρθηκε η δραστηριότητα του εγκεφάλου, εκτελούσαν καθήκοντα πολύ πιο αποτελεσματικά, με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο προσεκτικά. Εάν έκαναν λάθη, αντιδρούσαν με πιο προσήλωση αποφασίζοντας πιο αργά αλλά πιο ακριβή γι 'αυτά

Ο σκούφος των ηλεκτροδίων είναι σαν ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Από τους ηλεκτρικούς παλμούς, οι συμμετέχοντες στην δοκιμή δεν αισθάνονται σχεδόν τίποτα. «Φαγουρίζει λίγο, αλλά αυτό δεν βλάπτει», δήλωσε μια εθελόντρια. «Φαίνεται χειρότερα από ό, τι είναι».

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Journal of Neuroscience. Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt , σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους θα μπορούσε να έχει απόδοση στην αγωγή διαφόρων ασθενειών, για παράδειγμα στη σχιζοφρένεια.

0 σχόλια: