Η IBM παρουσιάζει το πιο ισχυρό τσιπ που δημιουργήθηκε ποτέ.

 Η IBM παρουσιάζει το πιο ισχυρό τσιπ που δημιουργήθηκε ποτέ


Η IBM Δημιουργεί ένα τσιπ με τρανζίστορ, με διαστάσεις μόλις
επτά νανόμετρα, καθιστώντας το τέσσερις φορές πιο ισχυρό από ό, τι οποιαδήποτε υπάρχει μέχρι τώρα. Είναι πιο ισχυρό από κάθε τσιπ που υπάρχουν σήμερα, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μηχανήματα μέσα σε δύο χρόνια.

Το υπερ-πυκνό τσιπ συμπιέζει τέσσερις φορές μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, σε σχέσει με το καλύτερο τσιπ πυριτίου που διατίθεται μέχρι σήμερα.

Ο δημιουργός του IBM λέει ό, τι κατέστη δυνατή με τη χρήση του πυριτίου-γερμανίου στην παραγωγική διαδικασία, αντί καθαρού πυριτίου.

Το υλικό σημαίνει ότι τα τρανζίστορ μπορεί να λειτουργήσει γρηγορότερα και να καταναλώσει λιγότερη ενέργεια, επιτρέποντας σε μεγαλύτερη πυκνότητα τσιπ.

Μικρότερα τσιπ σημαίνει περισσότερη υπολογιστική ισχύ για συσκευές που κυμαίνεται από κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια μέχρι φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Ο λεγόμενος «Νόμος του Moore», λέει η μείωση του αριθμού των τρανζίστορ ανά τετραγωνική ίντσα στα τσιπ θα πρέπει να διπλασιάζεται κάθε δύο χρόνια.

Ενώ η IBM αποδεικνύει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός τσιπ με τρανζίστορ στα επτά νανόμετρα, κάτω από το σημερινό 14 νανόμετρα, που είναι το προχωρημένο στάδιο της έρευνας και δεν είναι έτοιμο για τον καταναλωτή.

Για σύγκριση μεγέθους, ένα ερυθρό αιμοσφαίριο είναι 7.500 περίπου νανόμετρα σε διάμετρο.

0 σχόλια: