Το SpaceX στην ιστορική πρώτη επιτυχημένη κάθετη προσγείωση του .

Το SpaceX στην ιστορική πρώτη επιτυχημένη κάθετη προσγείωση του
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk ανακάμπτει μετά την καταστροφή του Ιουνίου και κάνει ένα
μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση μιας εποχής πολύ φθηνότερων εκτοξεύσεων. Το SpaceX έχει προσγειωθεί κάθετα πίσω στη Γη μετά την αποστολή εκτόξευσης δορυφόρων σε τροχιά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη φθηνότερων, πιο προσιτών διαστημικών ταξιδιών.

Τρεις προηγούμενες προσπάθειες φέτος για να προσγειωθεί σε μια πλατφόρμα στη θάλασσα είχε αποτύχει, με την πτήση του Ιουνίου να εκρήγνυται στο δρόμο του για την τροφοδοσία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα SpaceX επευφημούσαν, πήδηξαν στον αέρα και αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον, όταν ο 15-ορόφων Falcon 9 πύραυλος προσγειώθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα SpaceX επευφημούσαν, πήδηξαν στον αέρα και αγκάλιασαν ο ένας τον άλλον, όταν ο 15-ορόφων Falcon 9 πύραυλος προσγειώθηκε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα. 

Το πρώτο τμήμα του πολυώροφου πυραύλου προσγειώθηκε μετά την επιτυχή αποστολή 11 δορυφόρων σε τροχιά για την αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orbcomm.

"Το Falcon έχει προσγειωθεί," ανακοίνωσαν οι σχολιαστές της τηλεόρασης.

"Αυτή ήταν μια επιτυχή επιστροφή στις πτήσεις για το SpaceX," είπε ένας σχολιαστής. "Δημιουργήσαμε ιστορία σήμερα."

Το SpaceX διοικείται από τον Elon Mus, το δισεκατομμυριούχο ιδρυτή των Τέσλα ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Ελπίζει να μειώσει δραματικά το κόστος εκτόξευσης με την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων, κάτι που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια, δίνοντας πρόσβαση στους περισσότερους.

Επί του παρόντος, τα τμήματα των πυραύλων αποχωρίζονται μετά από μερικά λεπτά και πέφτουν στην θάλασσα, όπου ανακτώνται. Μια δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon ιδρυτής της εταιρείας πυραύλων, Blue Origin, έκανε μια επιτυχημένη προσγείωση με ένα πύραυλο suborbital τον περασμένο μήνα στο Τέξας.

Ο αντίπαλος δισεκατομμυριούχος σταματήσει έγραψε: "Συγχαρητήρια SpaceX! Καλώς ήρθατε στο κλαμπ.!"

Ωστόσο, το Space X του Musk ήταν πολύ μεγαλύτερο, πιο γρήγορα και πιο ισχυρό, ώστε να μπορέσει να εισέλθει σε τροχιά.

Σχετικά άρθρα :

Η αμερικανική εταιρεία SpaceX διεξάγει ένα απίστευτο πείραμα.


Η Google θέλει να επενδύσει ένα δις στην εταιρία SpaceX του Elon Musk0 σχόλια: