Η Samsung γίνεται μια εταιρεία φαρμάκου;

Gear Fit
Η Samsung γίνεται μια εταιρεία του φαρμάκου και οι επιχειρήσεις του φαρμάκου θα πρέπει να προσέξουν. Ο ηλεκτρονικός γίγαντας Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα την ενασχόληση του σαν μεγάλη φαρμακευτική
εταιρεία. Η νοτιοκορεατική εταιρεία θέλει να επενδύσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βιοφάρμακα που αναπτύχθηκαν από βιολογικές πηγές (π.χ. εμβόλια ή γονιδιακές θεραπείες), σε αντίθεση με τα παραδοσιακά χημικά κοκτέιλ με έμφαση στη δημιουργία φθηνότερων εκδόσεων των υφιστάμενων θεραπειών.

Αλλά το χαμηλό κόστος δεν θα είναι το μόνο πλεονέκτημα της Samsung. Η εταιρεία περισσότερο γνωστή για τα smartphone της θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η φαρμακευτική βιομηχανία έχει αργήσει να διερευνήσει την κινητή τεχνολογία για την υγεία.

Η βιομηχανία βιοτεχνολογίας αναμένεται να ανεβεί. Ο τζίρος σε πωλήσεις πάνω από 220 δισεκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια, αναφέρει το Bloomberg και η Samsung αναμένει να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα που υπολογίζεται στα 1.800.000.000 δολάρια. Η εταιρεία θα ξεκινήσει την αντιγραφή Enbrel ( η θεραπεία της αρθρίτιδας από την Amgen Α.Ε. ) και το Remicade ( μια θεραπεία της νόσου που έχει σχέση με το ανοσοποιητικό σύστημα της άμυνας του ανθρώπου της Johnson & Johnson ) για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η εφαρμογή S Health καταγράφει δεδομένα υγείας σε πολλαπλές συσκευές συμπεριλαμβανομένων της καρδιακής συχνότητας, στην οποία το νέο smartphone Galaxy S5 που έχει την δυνατότητα να μετρήσει με τη χρήση του  monitor πάνω στην καρδιά. Η Samsung συνεχίζει να αναπτύσσει φορητές συσκευές γυμναστικής, όπως το Gear Fit (όπως απεικονίζεται παραπάνω).
Όλο και περισσότεροι αισθητήρες και οθόνες προστίθενται στην επόμενη γενιά μοντέλων της Samsung, η ιστορία της τεχνολογικής ενοποίησης σε συσκευές μας υποδεικνύει ότι οι stand-alone ιατρικές συσκευές θα εξαφανιστούν. Για παράδειγμα: τα άτομα με διαβήτη T1 θα ήθελαν μέσω του κινητού τους να ενημερώνονται για το ποσό της γλυκόζης στο αίμα.

Είναι πιθανό ότι κανείς δεν θα ήθελε να προσφέρει ένα τεράστιο όγκο των δεδομένων υγείας για τις εταιρείες που σχεδιάζουν τα φάρμακά τους. Ωστόσο , οι άνθρωποι εμπιστεύονται τη Samsung ως ένα εμπορικό σήμα και αναπτύσσονται ήδη εξοικειωμένοι με την παρακολούθηση και χρησιμοποιώντας τα δεδομένα για την υγεία σε κινητές συσκευές. Με το ένα πόδι στα δύο κλάδους, η Samsung θα μπορέσει να είναι έτοιμη να δημιουργήσει έξυπνη, καινοτόμο ιατρική τεχνολογία.  

0 σχόλια: