ΑΓΓΛΙΑ: 6ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΘΕ ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

  • Αναρτήθηκε: 14.12.11 -
Ένα 6χρονο παιδί έπαθε ναρκοληψία μετά από χορήγηση αντιγριπικού εμβολίου. Οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι δεν ήταν τυχαία η ναρκοληψία σε σχέση με το εμβόλιο. Την επόμενη μέρα χορήγησης του εμβολίου το παιδί έπεσε σε βαθύ ύπνο διάρκειας 19 ωρών.


Οι γονείς είπαν ότι το παιδί τους ήταν σαν μαριονέτα με κομμένες χορδές.

Ο μικρός Josh Hadfield έχασε τον έλεγχο των μυών και άρχισε να κοιμάται μέχρι 19 ώρες κάθε μέρα, μετά το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, Pandemrix.


Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από το εμβόλιο, αλλά το παιδί εξακολουθεί να υποφέρει από παρενέργειες. Όπως λέει η μητέρα του, ο Josh υποφέρει από τρομερούς εφιάλτες. Μπορεί να αποκοιμηθεί κάθε 5 λεπτά, ακόμα και αν περπατάει ή τρώει ή κολυμπάει. Επίσης υποφέρει από απώλεια μυικού τόνου όταν γελάει.

Το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων, Pandemrix, έχει συνδέσει την ονομασία του με τη ναρκοληψία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μελέτες κατέγραψαν 13 φορές αύξηση κρουσμάτων, σε παιδιά που χορηγήθηκε το εμβόλιο, αναγκάζοντας την Ευρωπαϊκή Αρχή Οργανισμού Φαρμάκων να ανακοινώσει ότι το εμβόλιο θα πρέπει να αποφεύγεται σε ηλικίες κάτω των 20 ετών.

Στη Φινλανδία, ερευνητές βρήκαν 79 εμβολιασμένα παιδιά και εφήβους που είχαν αναπτύξει ναρκοληψία. Η φινλανδική κυβέρνηση αποδέχθηκε την αρνητική επίδραση του εμβολίου και υποσχέθηκε να αποζημιώσει και να υποστηρίξει τις πληγείσες οικογένειες.





Πηγή: dailymail