ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ PICASSO ΚΑΙ MONDRIAN ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  • Αναρτήθηκε: 18.1.12 -
Πίνακες των Πικάσο και Μόντριαν εκλάπησαν από το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης στην Ελλάδα. Οι ληστές πραγματοποίησαν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο παίρνοντας 2 ελαιογραφίες του 20ού αιώνα των Πάμπλο Πικάσο και Πιέτ Μόντριαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.


Οι διαρρήκτες εισήλθαν από μια μπαλκονόπορτα και άρπαξαν επίσης μια πένα και ένα μελάνι από μια ιταλική θρησκευτική σκηνή του 16ου αιώνα του ζωγράφου Guglielmo Caccia.




Λέγεται ότι ένα τέταρτο έργο του Μόντριαν μετακινήθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη σε μια από τις πιο καλά φρουρούμενες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αλλά οι ληστές το εγκατέλειψαν καθώς φεύγαν. Οι αξιωματούχοι του μουσείου δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν την αξία των αντικειμένων που κλάπηκαν.


Η αστυνομία είπε ότι η ληστεία κράτησε μόλις 7 λεπτά, ενώ είχαν ήδη απενεργοποιήσει κάποια από τα συστήματα συναγερμού προτού να εισέλθουν στο κτίριο. Κατά τη διάρκεια της ληστείας ενεργοποιήθηκε ένας συναγερμός στον εκθεσιακό χώρο, αλλά μέχρι να φτάσει εκεί ο φύλακας, το μόνο που πρόλαβε να δει ήταν ένα άτομο να τρέχει.


Μεταξύ των έργων που κλάπηκαν, υπήρχε και ένα έργο του Πικάσο, που απεικόνιζε ένα γυναικείο κεφάλι, το οποίο είχε δωρίσει στην Ελλάδα το 1949 αφιερωμένο προς τιμή του ελληνικού λαού για την αντίσταση των γερμανών κατακτητών κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου.


Πηγή: telegraph