Η Ελλάδα μας δείχνει πως να διαμαρτύρεται κανείς σε ένα αποτυχημένο σύστημα.

  • Αναρτήθηκε: 17.2.12 -
Η οργή που εμφανίζεται στις ελληνικές πόλεις, κατά των μέτρων λιτότητας, εμπνέει όλους όσους υποφέρουν προς όφελος των τραπεζών και των πλουσίων. Δε μου αρέσει η βία και δε νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει κάποιος κάτι από το κάψιμο των τραπεζών. Παρόλα αυτά νιώθω ένα κύμα ευχαρίστησης βλέποντας να αντιδρούν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ενάντια στα μέτρα που επιβάλει το κοινοβούλιο.



 Είναι χαρά μου να βλέπω αυτούς  που χαστουκίστηκαν 1000 φορές να ανταποδίδουν τα χαστούκια πίσω!

Πως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους ανθρώπους που δέχτηκαν άγριες περικοπές στο βιοτικό τους επίπεδο κι άλλες περικοπές? Τα ταλέντα των νέων είναι παγιδευμένα σε μια ζωή μακροχρόνιας ανεργίας. Και όλα αυτά να γίνονται για να επιστραφούν λεφτά στις τράπεζες και οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι..δηλαδή ακριβώς για να διατηρηθεί το καπιταλιστικό σύστημα του οποίου η ημερομηνία λήξης έχει περάσει και δε προσφέρει στον κόσμο τίποτα εκτός από καταστροφή.

Για τους Έλληνες που αποδέχονται τα μέτρα πολλαπλασιάζεται η κατάθλιψη, η κατάθλιψη ενός αποτυχημένου συστήματος που επιδεινώνεται από την κατάθλιψη μιας χαμένης αξιοπρέπειας.

Η βίαιη αντίδραση στην Ελλάδα είναι μια κραυγή που βγαίνει στον κόσμο. Πόσο καιρό  ακόμα θα καθόμαστε να βλέπουμε τον κόσμο να σπαράζεται από αυτούς τους βάρβαρους, τους πλούσιους και τις τράπεζες? Πόσο καιρό θα παρακολουθούμε την αδικία, τις άθλιες υπηρεσίες της υγείας, την χαμηλή εκπαίδευση, την ιδιωτικοποίηση της παροχής νερού, τις αφανισμένες κοινότητες για τα κέρδη των εταιριών εξόρυξης?

Η έντονη επίθεση που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα γίνεται σε όλο τον κόσμο. Παντού τα χρήματα υποβάλουν τις ανθρώπινες ζωές στη λογική του κέρδους. Οδεύουμε σε μια εξόντωση και αφανισμού ανθρώπινης ζωής στη γη.

Είμαστε όλοι Έλληνες όπου η υποκειμενικότητά μας έχει συμπιεστεί από τον οδοστρωτήρα της ιστορίας και καθορίζεται από τις χρηματιστηριακές αγορές.

Η οργή πηγάζει από την απορία του "Πως μπορούν να μας αφαιρούν τις ζωές? Πως τολμούν να μας αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενα?".


Πηγή: guardian