Που μπορεί να είναι χρήσιμη μεγαλύτερη ανάλυση των 4Κ;

4K ανάλυση
Μια τηλεόραση με 4K ανάλυση σας δίνει περισσότερα από
8 εκατομμύρια pixels. Ίσως να νομίζετε ότι είναι άφθονο. Αλλά άλλες τεχνολογίες χρειάζονται ακόμα περισσότερη ανάλυση.

Έχουμε φτάσει στο σημείο που σχεδόν κάθε νέα τηλεόραση έχει ανάλυση "Ultra HD "4K". Πολλοί πάροχοι πολυμέσων χρησιμοποιούν 4K ανάλυση, και όλο και περισσότερες ταινίες και παιχνίδια είναι σε 4K. Με την εξαίρεση της εκπομπής τηλεόρασης, το 4K σήμερα είναι το βασικό μέσο εκπομπής στο ιντερνέτ.

Αλλά υπάρχουν ήδη πρότυπα και φήμες για τηλεοράσεις 8Κ. Το νέο πρότυπο του HDMI 2.1 υποστηρίζει 10K ανάλυση. Και ενώ αυτές οι αναλύσεις είναι υπερβολικές σε πραγματικές τηλεοράσεις. Ακόμα και η ανάλυση 4K είναι ουσιαστικά στο όριο της ανθρώπινης οπτικής οξύτητας σε κανονικά μεγέθη οθόνης και αποστάσεις καθισμάτων, χρειαζόμαστε υψηλότερες αναλύσεις σε άλλα είδη εργαλείων ( εξοπλισμών).

Ιδού μερικά παραδείγματα

Το VR

Αν και η αρχική διαφημιστική εκστρατεία έχει πεθάνει, το VR εξακολουθεί να είναι κάτι. Αυτό που χρειάζεται είναι να φτάσει φθηνότερα και καλύτερα. Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί είναι με υψηλότερες αναλύσεις.

Όσο πιο κοντινή είναι μια οθόνη στο πρόσωπό σας, τόσο υψηλότερη ανάλυση χρειάζεται για να διατηρηθεί η ομαλότητα. Η δυνατότητα προβολής μεμονωμένων εικονοστοιχείων (pixel) μπορεί να μειώσει την αντίληψη ότι βρίσκεστε σε έναν εικονικό κόσμο. Καλύτερη παρακολούθηση με την κίνηση του κεφαλιού και ο κατευθυντικός ήχος έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στη βελτίωση της εμπειρίας στο VR, αλλά η τεχνολογία οθόνης έχει σταματήσει λίγο.

Αυτό που χρειάζεται, στην πραγματικότητα, είναι κινητά υψηλότερης ανάλυσης. Οι οθόνες OLED στο Note 8 και το iPhone X είναι 2.960x1.440 και 2.436x1.125 pixels αντίστοιχα, κάτι που είναι αρκετό για κάτι που κρατιέται στο χέρι, αλλά δεν είναι αρκετό για κάτι εκατοστά από το πρόσωπό σας. Γιατί τα κινητά; Αυτές οι οθόνες εξακολουθούν να αποτελούν τη βάση για τις οθόνες στις συσκευές VR. Τα πλήρη κινητά με ανάλυση Ultra HD θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμα για το VR, και ακόμη για υψηλότερες αναλύσεις. Με μεγαλύτερες οθόνες, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Ίσως θα φτάσουμε στο σημείο όπου υπάρχουν αρκετές συσκευές VR που θα πωλούνται κάθε χρόνο με τις δικές τους οθόνες OLED, αλλά αυτό απέχει πολύ από αυτό.

360 video

Η αγορά φωτογραφικών μηχανών 360 ήταν μια μικρή αγορά της αγοράς φωτογραφικών μηχανών, αλλά φέτος είδε αρκετούς νέους και μεγάλους παίκτες που δείχνουν ότι οι 360 κάμερες να γίνουν πολύ μεγαλύτερες.

Εδώ είναι ένα πρόσφατο 360 βίντεο που δημοσιεύτηκε για να σας δώσει μια ιδέα για το δυναμικό της μορφής 4Κ.

Αυτή τη στιγμή οι δύο φωτογραφικές μηχανές καταναλωτών με την υψηλότερη ανάλυση είναι το Garmin Virb 360 σε 5.7K και το GoPro Fusion στα 5.2K. Τα περισσότερα από τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν το 2017 κάνουν βίντεο 4K, το οποίο ήταν ένα τεράστιο βήμα από τα 1080p παλαιότερων φωτογραφικών μηχανών.

Και παρόλα αυτά, αυτά οι αναλύσεις δεν είναι αρκετές, για δύο κύριους λόγους.

Το πρώτο είναι ότι με οποιοδήποτε βίντεο 360, κάνοντας "ζουμ" σε ένα μέρος. Το "παράθυρο" του 360 κόσμου είναι γενικά τμήμα 16x9 περίπου 15% της συνολικής εικόνας (αν και ποικίλλει λίγο). Έτσι, όταν η αρχική εικόνα είναι τα 3,840x2,160 pixel των 4K, βλέπουμε λίγο καλύτερα από 720p σε οποιαδήποτε στιγμή. Έτσι, τα 4K των 360 βίντεο θα πάνε πάντα πιο καλύτερα από το "κανονικό" βίντεο 4K. Αυτό είναι το να έχεις ένα 360χρωμο κόσμο που βλέπεις.

Τώρα, μπορείτε να σκεφτείτε, ποιος νοιάζεται για 360 βίντεο;

Εύλογο σημείο, οπότε υπάρχει το άλλο σημαντικό θέμα, που ονομάζεται OverCapture, FreeCapture και HyperFrame, ανάλογα με την εταιρεία. Σχεδόν όλες οι νέες κάμερες 360 διαθέτουν αυτόν τον τύπο επεξεργασίας, ο οποίος σας επιτρέπει να επιλέξετε ποιο τμήμα του βίντεο 360 σας που θα τονιστεί και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα τυπικό, 1080p βίντεο χρησιμοποιώντας μόνο αυτά τα μέρη. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο μεγαλύτερη ποιότητα και το οπτικό πεδίο με αυτά τα βίντεο. Αυτά τα βίντεο είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη χρήση των 360 καμερών που προχωρούν, έτσι ώστε όσο υψηλότερη η ανάλυση τόσο το καλύτερο.

Υπολογιστές και παιχνίδια

Η ανάλυση δεν είναι το παν στα παιχνίδια. Δεν μπορείτε απλώς να αυξήσετε την ανάλυση και να περιμένετε ένα παιχνίδι να φανεί πολύ καλύτερα. Οι υφές ενός παιχνιδιού, το "χρώμα" που χρησιμοποιείται για την κάλυψη του υποκείμενου πλαισίου του κόσμου των παιχνιδιών, πρέπει να δημιουργηθεί με αρκετές λεπτομέρειες ώστε να καταστεί χρήσιμη η πρόσθετη ανάλυση της οθόνης.

Τούτου λεχθέντος, κάθονται πολύ πιο κοντά στις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών από ό, τι οι τηλεοράσεις, και αυτή η πρόσθετη ανάλυση θα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Υπάρχουν επίσης οφέλη για τις διαγώνιες γραμμές, οι οποίες φαίνονται πιο ομαλές σε υψηλότερες τιμές.

Στη συνέχεια, υπάρχει η πρόσθετη χρησιμότητα μιας επιφάνειας εργασίας υψηλότερης ανάλυσης. Οι 4Κ οθόνες έχουν επιτύχει τελικά τις βασικές τιμές και μπορείτε να περιμένετε περισσότερες και φθηνότερες οθόνες υψηλότερης ανάλυσης που ταιριάζουν ή υπερβαίνουν τις οθόνες της Dell, της LG και της Apple 5K. Περισσότερος χώρος επιφάνειας εργασίας είναι πάντα βολικό, ειδικά σε μια τεράστια οθόνη.

Αλλά τι γίνεται με την τηλεόραση

Εάν η κίνηση είναι προς μεγαλύτερες και μεγαλύτερες αναλύσεις σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουμε τηλεοράσεις με υψηλότερη ανάλυση; Βασιστείτε σε αυτό, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με τις άλλες κατηγορίες.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι κατασκευαστές τηλεοράσεων θα εμφανίσουν τηλεοράσεις 8K (πάλι) στο CES τον Ιανουάριο και ποιος ξέρει.

Οι Επιχειρήσεις κατασκευής τηλεοράσεων πουλούν νέες τηλεοράσεις κάθε λίγα χρόνια, και για να το κάνουν αυτό, πρέπει να σας πείσουν ότι η τελευταία τους συσκευή είναι ακόμα καλύτερη από το σημερινή. Η επίλυση αποδείχθηκε ένας από τους ευκολότερους τρόπους να πείσει τον μέσο άνθρωπο ότι το νέο πράγμα είναι το καλύτερο. Το "4K" ήταν μια λαμπρή κίνηση μάρκετινγκ. Περισσότερα είναι καλύτερα, έτσι; Λοιπόν, 8Κ είναι μια ακόμα ευκολότερη πώληση. 8 είναι περισσότερα από 4, και τελειώσαμε!

Χρειαζόμαστε 8Κ στις τηλεοράσεις των 50 ιντσών που αγοράζουν οι περισσότεροι; Όχι. Δεν χρειαζόμασταν 4Κ σε αυτό το μέγεθος, αλλά εδώ είμαστε. Όπως και με το 4K, οι υψηλότερες λύσεις σημαίνουν ότι μπορούμε να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερες τηλεοράσεις, παρόλο που αυτές θα εξακολουθούν να αποτελούν πάντα ένα μικρό κομμάτι της αγοράς.

0 σχόλια: