Ποιοι θα φτάσουν πρώτοι στον κόκκινο πλανήτη;






ο κόκκινος πλανήτης
Το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε νομοσχέδιο τον Μάρτιο, καλώντας την
Εθνική Αεροναυτική και Διαστημική Διοίκηση να στείλει ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2033. Ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, είναι πρόθυμος να συμβεί, ώστε να προχωρήσει στην προθεσμία της NASA για το 2024 και να επαναπροσδιορίσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του διαστημικού οργανισμού για μια αποστολή στον Άρη.

Παρά τη συντριπτική κυβερνητική υποστήριξη, ωστόσο, η NASA δεν φαίνεται να μοιράζεται τον ενθουσιασμό, ειδικά επειδή υπάρχουν πάρα πολλοί τεχνολογικοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν πριν στείλει τους ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.

Ο Elon Musk και η SpaceX, από την άλλη πλευρά, έχουν αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα στέλνουν ρουκέτες στο διάστημα και ασχολούνται με το σχέδιο αποικισμού του Άρη το συντομότερο δυνατόν.

Οικισμοί στον Άρη από την Spaxe x

Σχετικό άρθρο :

Τα τρελά σχέδια του Elon Musk ιδρυτή της Tesla.



Ιδιωτικές αποστολές στον Άρη

Ο Musk έχει εκφράσει την πρόθεσή του να μεταφέρει τους ανθρώπους στον Άρη, ακόμη και αν ο αστροναύτης Buzz Aldrin πιστεύει ότι οι ιδέες του επιχειρηματία είναι λίγο προβληματικές, δεδομένου ότι εστιάζονται κυρίως στην παράδοση αντί για συνθήκες διαβίωσης και κατοίκησης, αλλά δεν μειώνει την πιθανότητα επιτυχίας του Musk.

Μετά από όλα, η SpaceX έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία την εκτόξευση των κινητήρων Raptor, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διμερούς διαπλανητικού συστήματος μεταφορών ITS που θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς στον Άρη.

εν φαίνεται να υπάρχει τίποτα που δεν είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν όταν πρόκειται για το διάστημα", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bryce Space and Technology Carissa Christensen.

Ενώ ο σχεδόν ήσυχος προς το παρόν ο Jeff Bezos και η Blue Origin του πιθανότατα δεν θα μείνουν πολύ πίσω.

Η αποστολή της NASA στον Άρη

Σύμφωνα με τον Robert Zubrin, έναν επιστήμονα πυραύλων που βοήθησε τη NASA να αναπτύξει το σχέδιό της για μια αποστολή με πληρώματα στον Άρη, ο διαστημικός οργανισμός επικεντρώνεται επί του παρόντος σε πάρα πολλές περιττές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την καθυστέρηση.

"Εκτός αν η NASA σταματήσει να αναζητά δικαιολογίες και παρεκτροπές και αποφασίσει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη, είναι πολύ πιθανό ότι αρκετοί άλλοι έχουν βάλλει στόχο τον Άρη", δήλωσε ο Zubrin.

Ο Zubrin εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την απόφαση του διαστημικού οργανισμού να επικεντρωθεί στην κατασκευή μιας βάσης στο φεγγάρι αντί να προωθήσει την αποστολή του Άρη.

"Σεληνιακής τροχιάς ... βάση στο διάστημα, απαιτεί πολλά χρήματα πριν μας επιτρέψει να προχωρήσουμε περισσότερο, θα σπαταλάμε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια και μια δεκαετία ... Αν ήθελαν να στείλουν ανθρώπους στον Άρη, δεν θα το επιχειρούσαν αυτό ", πρόσθεσε.

0 σχόλια: