Ανώνυμες εφαρμογές βοηθούν την εύρεση εργασίας στη Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 19.4.12 -
Όσοι αναζητούν εργασία στη Γερμανία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ανώνυμες εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους εργοδότες. Η επισύναψη μιας φωτογραφίας στο βιογραφικό δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα.


Τα τελευταία αποτελέσματα που κυκλοφόρησαν από μια εφαρμογή αναζήτησης εργασίας στη Γερμανία, έδειξαν ότι οι ανώνυμες εφαρμογές αυξάνουν τις πιθανότητες ενός μετανάστη να κερδίσει μια συνέντευξη ή μια θέσης εργασίας.

Η Mydays είναι μία από τις οκτώ οργανώσεις που πήρε μέρος σε ένα γερμανικό πιλοτικό πρότζεκτ ενός χρόνου, δοκιμάζοντας την αποτελεσματικότητα των ανώνυμων αιτήσεων για θέσεις εργασίας. Από τα τέλη του 2010 έως τα τέλη του 2011, οι εργοδότες επισήμαναν τις προσωπικές πληροφορίες από τις αιτήσεις, προτού τις στείλουν για εξέταση, ή χρησιμοποίησαν τυποποιημένες εφαρμογές οι οποίες ξεχώριζαν τα προσόντα.

Οι ανώνυμες εφαρμογές δίνουν τις ίδιες πιθανότητες σε άνδρες και γυναίκες μετανάστες να φτάσουν στο στάδιο της συνέντευξης. Οι τρεις από τους οκτώ εργοδότες επιλέγουν τις ανώνυμες εφαρμογές για να επιλέξουν προσωπικό.

Επισυνάπτοντας μια φωτογραφία σε μια αίτηση, ενδέχεται να φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Ο εργοδότης βλέποντας μια εικόνα του δημιουργεί μια συναισθηματική αντίδραση και δεν είναι πάντα πολύτιμη. Η Astrid Braungart δε θα είχε πιάσει ποτέ τη δουλειά που έχει τώρα εάν είχε επισυνάψει τη φωτογραφία της. Το αφεντικό της, της είπε αργότερα ότι η εικόνα της δε ταίριαζε με την εικόνα της εταιρίας. Τώρα αισθάνεται ευτυχής που δεν την είχε δει.

Διαβάστε επίσης:
Κατώτατος μισθός στη Γερμανία
Νέο επίδομα διαμονής στη Γερμανία
Η γερμανική οικονομία θα καταρρεύσει χωρίς τους μετανάστες
Ανασφάλιστη εργασία και στη Γερμανία
Δουλειά στη Γερμανία - Τι φόρους πληρώνεις;
Κάλεσμα μεταναστών από Γερμανία
Τα σχολεία της Γερμανίας γέμισαν με μετανάστες
Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
Ευκαιρίες για θέσεις εργασίας στη Γερμανία