ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Αναρτήθηκε: 30.1.12 -
Τι αναφέρουν τα αγγλικά ειδησεογραφικά για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Δείτε τους τίτλους των ειδήσεων.










Στο χείλος του γκρεμού η Ελλάδα. Ο Λουκάς Παπαδήμος προειδοποίησε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το φάσμα της πτώχευσης και όλες τις ολέθριες συνέπειες που συνεπάγονται σε αυτή. Η Γερμανία πρότεινε  να αναλάβει ένας Ευρωπαίος επίτροπος τη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η πρέπουσα αυστηρότητα. Ο Υπουργός Οικονομικών Ελευθέριος Βενιζέλος απέρριψε αυτό το σχέδιο.

Θυμωμένοι Έλληνες καταδικάζουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των οικονομικών της. Το γερμανικό σχέδιο εγκατάστασης επιτρόπου στην Αθήνα με εξουσίες βέτο για τον ελληνικό προϋπολογισμό απορρίφθηκε ως γελοίο.

Στη γραμμή μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τίθεται ένα ερωτηματικό. Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, χαρακτήρισε το σχέδιο της Γερμανίας ως προϊόν αρρωστημένης φαντασίας.

Εξωφρενικό το γερμανικό σχέδιο που θέτει το τέλος της ελληνικής κυριαρχίας. Την τελευταία φορά που η Γερμανία εισέβαλε στην Ελλάδα ήταν τον Απρίλιο του 1941. Η κατάκτηση ήταν πλήρης σε διάστημα ενός μήνα και η βάρβαρη κατοχή κράτησε 3 χρόνια. Τώρα φαίνεται ότι οι Γερμανοί κάνουν ακόμα μια προσπάθεια, κάνοντας έκκληση για τοποθέτηση επιτρόπου του προϋπολογισμού με εξουσία βέτο σε τυχόν αποφάσεις που λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα και οι ομολογιούχοι της έχουν έρθει πιο κοντά σε μια συμφωνία μείωσης του χρέους της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 130 δις. ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις των ιδιωτών πιστωτών και Ελλάδας δείχνουν για μια συμφωνία μείωσης του χρέους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.