Ανασφάλιστη εργασία και στη Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 22.4.13 -
Ανασφάλιστη εργασία
Η Γερμανία μπορεί να υπακούει στο νόμο και στην τάξη, αλλά πρόσφατα το Βέλγιο κατηγόρησε τη Γερμανία για αθέμιτες εργασιακές συνθήκες μεταναστών με σκοπό το κέρδος!


Το Βέλγιο κατηγόρησε τη Γερμανία για τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες των Ρουμάνων και Βουλγάρων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι εργαζόμενοι βρίσκουν εργασία μέσω ψεύτικων οργανισμών εύρεσης εργασίας, πληρώνονται 3€ - 4€ την ώρα, με καθημερινό ωράριο 10 ωρών, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και σε ανθυγιεινές συνθήκες!

Η πρακτική αυτή επιτρέπει τις γερμανικές εταιρίες να φαίνονται πιο παραγωγικές. Εν τω μεταξύ Βελγικές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να κλείσουν ή να μετεγκατασταθούν λόγω του αθέμιτου πλεονεκτήματος της αγοράς.

Το πρόβλημα αυτό έχει ήδη επισημανθεί από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την απασχόληση, υπογραμμίζοντας ότι 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται σε μερική απασχόληση με μισθό 450€ το μήνα χωρίς πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σε τέτοιες συνθήκες ζουν κυρίως Ουκρανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το φθηνότερο εργατικό δυναμικό και εκμεταλλεύονται.

Σχετικά άρθρα:
Κατώτατος μισθός στη Γερμανία
Νέο επίδομα διαμονής στη Γερμανία
Η γερμανική οικονομία θα καταρρεύσει χωρίς τους μετανάστες
Ευκαιρίες για θέσεις εργασίας στη Γερμανία
Δουλειά στη Γερμανία - Τι φόρους πληρώνεις;
Κάλεσμα μεταναστών από Γερμανία
Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
Τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία
Ανώνυμες εφαρμογές βοηθούν την εύρεση εργασίας στη Γερμανία
Απόλυτο οικονομικό χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου στη Ευρώπη.
Η Γερμανία ένα βήμα μπροστά για τους ειδικευμένους μετανάστες