Αυτόνομο e τρακτέρ αποτελεί το μέλλον των γεωργών μας;

Το αυτόνομο e τρακτέρ
Η ψηφιοποίηση δεν σταματά στο θέμα της γεωργίας. Αυτό έχει τώρα
αποδειχθεί από ένα κινεζικό κέντρο έρευνας για τα γεωργικά μηχανήματα στο Luoyang που παρουσίασε ένα αυτόνομο ηλεκτρικό τρακτέρ για το για τη χρήση του αγρού του μέλλοντος.

Η φουτουριστική ασημένια γεωργική μηχανή δεν έχει καμπίνα οδηγού αλλά δύο σειρές τροχών. Κατασκευάστηκε από το Henan Intelligent Agricultural Machinery Innovation Center στο Luoyang, όπου η Κίνα κάνει έρευνες για τα αγροτικά μηχανήματα του μέλλοντος.

Το τρακτέρ κάνει τα πάντα πλήρως αυτόματα

Το ρομποτικό τρακτέρ με το ηλεκτρικό μοτέρ δεν είναι μόνο αθόρυβο, αλλά σύμφωνα με τους δημιουργούς του επίσης εξαιρετικά ευφυή και πραγματοποιεί πλήρως αυτόματες εργασίες του αγρού και εάν χρειάζεται επιστρέφει σε σταθμό φόρτισης για να φορτίσει τις μπαταρίες του.

Για να διευκολυνθεί το ρομποτικό τρακτέρ να βρει τον προσανατολισμό του, είναι εξοπλισμένο με ένα πλήθος αισθητήρων, που όχι μόνο προειδοποιούν για τα εμπόδια, αλλά και παρακολουθούν τις προγραμματισμένες εργασίες που του έχουν αναθέσει.

Είναι αυτό το μέλλον της γεωργίας;

Για τους ανθρώπους που εργάζονται στη γεωργία υπάρχει φυσικά μια ερώτηση, μπορεί να είναι το μέλλον των αγροτών μας ενός στόλου ρομπο-τρακτέρ που θα οργώνουν τα χωράφια αντί να κάθονται στο τιμόνι ; Τελικά αντικαθίστανται από τεχνητούς εργαζόμενους που ποτέ δεν κουράζονται και δεν είναι ποτέ άρρωστοι;

0 σχόλια: