Υπάλληλοι της Apple έδωσαν στοιχεία για το μυστικό projekt της αυτόνομης οδήγησης.

Πρώην υπάλληλοι κατασκοπεύουν την Apple και έδωσαν στοιχεία για το μυστικό  projekt της αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου.
Εδώ και τρία χρόνια, η Apple εργάζεται με την κωδική ονομασία
"Project Titan" για την ανάπτυξη λογισμικού και υλικού για την αυτόνομη οδήγηση. Δεν ήταν πολύ γνωστό γι 'αυτό το θέμα. Τώρα ένας πρώην υπάλληλος εκμυστηρεύτηκε μυστικά σε μια κινεζική εταιρία Startup.

Ο Xiaolang Zhang ήθελε πραγματικά να ταξιδέψει από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας στην Κίνα όταν ο πρώην μηχανικός της Apple συνελήφθη στο αεροδρόμιο. Ο ισχυρισμός: Έκλεψε τα μυστικά αυτο-οδήγησης αυτοκινήτων και τα παρέδωσε σε μια κινεζική Startup εταιρία, αναφέρει το Bloomberg. Τώρα το FBI έχει απαγγείλει κατηγορίες εναντίον του. Κατά τη διάρκεια της άδειας πατρότητας του, ο Zhang ταξίδεψε στην Κίνα και υπέβαλε σύντομα μετά την άφιξη την παραίτηση του στην Apple, τον Απρίλιο του 2018. Ο κατηγορούμενος ανακοίνωσε στον πρώην εργοδότη του ότι ήθελε να ξεκινήσει δουλειά με την κινεζική εταιρεία Xiaopeng Motors, μια Startup εταιρία που αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα.

Από το 2015, ο Zhang έχει αναπτύξει και δοκιμάσει για την Apple στην πλακέτα κυκλωμάτων "Project Titan" για την αυτόνομη οδήγηση αυτοκίνητων. Στη θέση του είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικές βάσεις δεδομένων της εταιρείας. Όταν ο κατηγορούμενος σκόνταψε σε μια συζήτηση για τον λόγο της αλλαγής της δουλειάς τους, οι προϊστάμενοί του έγιναν ύποπτοι. Κατά την έρευνα των δραστηριοτήτων του δικτύου, μια ομάδα ασφαλείας από την εταιρεία διαπίστωσε ότι είχαν αυξημένο όγκο μεταφοράς δεδομένων λίγο πριν από την αναχώρηση του.

Ο Zhang ισχυρίστηκε ότι έκλεψε εμπιστευτικά έγγραφα σχετικά με τα πρωτότυπα και τις αντίστοιχες απαιτήσεις τους. Θα πρέπει επίσης να έχουν συμπεριληφθεί σχήματα, εγχειρίδια και αναφορές. Στη συνέχεια, η Apple διαβίβασε τα στοιχεία στο FBI. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εναγόμενος παραδέχτηκε σε μεταγενέστερη συνέντευξή του ότι είχε κατεβάσει μυστικές πληροφορίες στο φορητό υπολογιστή της συζύγου του και επίσης πήρε μαζί του το υλικό της Apple. Ο πρώην υπάλληλος της Apple αντιμετωπίζει φυλάκιση έως δέκα χρόνια και πρόστιμο 250.000 δολαρίων για την κλοπή εμπορικών μυστικών.

Ήδη απολύθηκαν 29 άτομα

Σε εσωτερικό έγγραφο, η Apple προειδοποίησε πρόσφατα τους υπαλλήλους της να μην αποκαλύψουν εμπορικά μυστικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, 29 εργαζόμενοι απολύθηκαν μόνο πέρυσι. "Η Apple αποδίδει μεγάλη σημασία στην εμπιστευτικότητα και τον σεβασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Apple, Tom Neumayr, στο Bloomberg. «Συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε αυτό το θέμα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το άτομο θα λογοδοτήσει για το τι έχει κάνει».

Για περίπου τρία χρόνια, η Apple εργάζεται πάνω σε τεχνολογίες αυτο-οδήγησης αυτοκινήτων. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιχείρηση σιώπησε σχετικά με τις λεπτομέρειες. Ήταν μόνο γνωστό ότι αρκετές εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν ήδη εγκαταλείψει το projekt. Έκτοτε, η Apple έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη λογισμικού για την αυτοκίνηση αυτοκινήτων παρά στην κατασκευή του δικού της οχήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπάρχουν ακόμα 5.000 εργαζόμενοι στο "Project Titan", από τους οποίους οι 2700 έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά μυστικά της εταιρίας.

0 σχόλια: