Το αυτοκίνητο της Apple το περιμένουμε ακόμη;

Το λογισμικό της Apple πως θα συνεργάζεται με το ιCar σε μια παρουσίαση
Ο πιο εύστοχος αναλυτής της Apple προβλέπει ότι στο μέλλον με ποια προϊόντα ο κατασκευαστής του iPhone θα κάνει δισεκατομμύρια. Είναι σίγουρος: Το επόμενο μεγάλο πράγμα θα είναι το Apple Car.

Για περίπου τέσσερα χρόνια, υπάρχει η εικασία ότι η Apple σχεδιάζει να φέρει το δικό της αυτοκίνητο στην αγορά. Αλλά το iCar δεν έχει βγει ακόμα από το «Project Titan» και πολλοί ειδικοί πιστεύουν τώρα ότι η Apple επικεντρώνεται τώρα κυρίως στο λογισμικό της αυτο-οδήγησης αυτοκινήτων άλλων, τα οποία πρόκειται να αναπτυχθούν σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές. Μεταξύ άλλων, η BMW ήταν σε συνομιλία. Αλλά οι εμπειρογνώμονες μπορεί να είναι λάθος, γιατί τώρα ο καλύτερος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo έχει γράψει σε μια μελλοντική πρόβλεψη, το Apple Car είναι το επερχόμενο αστέρι του κατασκευαστή iPhone.

Σύμφωνα με το "MacRumors" γράφει ο Kuo ότι η Apple δημιουργεί το μέλλον της με δισεκατομμύριο σε πωλήσεις των υπηρεσιών και με τη συσκευή αυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Κάποια στιγμή μεταξύ των ετών 2023 και 2025 σύμφωνα με τους αναλυτές έρχεται το επόμενο μεγάλο πράγμα, το Apple Car. Συνολικά, παραθέτει τέσσερις καλούς λόγους για τους οποίους οι πωλήσεις της iCar και της Apple θα περάσουν από το ανώτατο όριο.

Ανάπτυξη μετά την πρεμιέρα του iPhone

Πρώτον, μπορεί να υπάρξει τεράστια αύξηση της ζήτησης όταν πολλοί οδηγοί θα θέλουν να αναβαθμίσουν σε οχήματα της νέας τεχνολογίας. Ο Kuo το συγκρίνει με την εισαγωγή του iPhone, το οποίο προανήγγειλε το θρίαμβο των smartphone. Η πλειοψηφία των χρηστών ανταλλάσσουν τα παραδοσιακά κινητά τους τηλέφωνα για τις έξυπνες συσκευές οθόνης αφής σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεύτερον, ο Kuo πιστεύει ότι κανένας ανταγωνιστής της Apple από την άποψη της τεχνολογίας μπορεί να φτάσει στο τομέα αυτό, το οποίο θα μπορούσε να εκτοξεύσει το Apple Car έναντι των προϊόντων απομίμησης. Ως παράδειγμα αναφέρει την Αυξημένη Πραγματικότητα (AR), την οποία και ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook καλεί επανειλημμένα μία από τις σημαντικότερες τεχνικές εξελίξεις.

Κανείς δεν μπορεί να το κάνει καλύτερα

Τρίτον, η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες καλύτερα από οποιονδήποτε ανταγωνιστή και αυτό ισχύει και για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Και τέταρτον, το τμήμα υπηρεσιών της Apple θα επωφεληθεί εξαιρετικά από τη συμμετοχή της εταιρείας στη χρηματοδότηση αυτοκινήτων μέσω του Apple Car.

Για τον Kous η υπόθεση ότι η Apple δεν έχει εγκαταλείψει το iCar για μεγάλο χρονικό διάστημα, μιλάει πληροφορίες που ήρθαν στο φως πρόσφατα σε σχέση με μια βιομηχανική κατασκοπεία αγωγή. Πρόκειται για το "Project Titan", για το οποίο ο κατηγορούμενος αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις κινεζικές νεοσύστατες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υπάρχουν ακόμη περίπου 5.000 εργαζόμενοι που εργάζονται σε αυτό το Project.

0 σχόλια: