Ευκαιρίες για θέσεις εργασίας στη Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 7.4.12 -
Γερμανία - Ελλάδα σημαίαΤο γερμανικό Υπουργείο Εργασίας κάλεσε όσους Ευρωπαίους και Έλληνες αναζητούν εργασία στη Γερμανία, να επισκεφτούν την Ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα, Eures. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες
σχετικά με θέσεις εργασίας και ευκαιρίες μάθησης.

Την ιστοσελίδα του Eures μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Η Υπουργός εργασίας της Γερμανίας δήλωσε πρόθυμη να δώσει μια ανάσα στις χώρες που πλήττονται από νεανική ανεργία. Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πρωταθλήτριες νεανικής ανεργίας στην Ευρώπη.

Η Γερμανία και η Αυστρία έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας και χρειάζονται άμεσα ειδικευμένα εργατικά χέρια. Χιλιάδες επιχειρήσεις ψάχνουν αγωνιωδώς νέους για θέσεις πρακτικής μάθησης.

Εκτός από το Eures, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να βρει μια θέση εργασίας στη Γερμανία μπορεί να το κάνει μέσω του Internet στις παρακάτω ιστοσελίδες:

Federal Employment Agency: Είναι το μεγαλύτερο επίσημο portal εργασίας στη Γερμανία και ανήκει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας. Ένα από τα καθήκοντά του είναι να βοηθάει τους ανθρώπους στη Γερμανία και στο εξωτερικό στην αναζήτηση τους για την απασχόληση. Σε αυτό το site μπορείτε να κάνετε στοχευμένες αναζητήσεις για κενές θέσεις στη Γερμανία. Η μηχανή αναζήτησης είναι διαθέσιμη στα Γερμανικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Ωστόσο, προς το παρών οι περισσότερες από τις προσφορές εργασίας είναι μόνο στα Γερμανικά.

International Placement Service: Τα άτομα που αναζητούν δουλειά στη Γερμανία, αλλά δε ζουν ακόμα εκεί και ενδιαφέρονται για μια θέση εργασίας μπορούν να το ζητήσουν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης. Ένα από τα βασικά καθήκοντά της είναι να παρέχει συμβουλές και να βρίσκει θέσεις εργασίας για ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο.

Job portals: Πολλές γερμανικές εταιρίες διαφημίζουν τις κενές θέσεις εργασίας τους στο internet. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε γνωστά portal εργασίας (Γερμανικό keyword: Jobportal) και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ένας άλλος τρόπος είναι η αναζήτηση συγκεκριμένων γερμανικών επιχειρήσεων. Πολλές από αυτές προσφέρουν κενές θέσεις στις δικές τους ιστοσελίδες. Οι τομείς που αφορούν θέσεις εργασίας συνήθως ονομάζονται: "Stellenangebote", "Karriere", ή "Vakanzen".

Δείτε επίσης:
Κατώτατος μισθός στη Γερμανία
Νέο επίδομα διαμονής στη Γερμανία
Η γερμανική οικονομία θα καταρρεύσει χωρίς τους μετανάστες
Ανασφάλιστη εργασία και στη Γερμανία
Δουλειά στη Γερμανία - Τι φόρους πληρώνεις;
Κάλεσμα μεταναστών από Γερμανία
Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
Τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία
Ανώνυμες εφαρμογές βοηθούν την εύρεση εργασίας στη Γερμανία
Απόλυτο οικονομικό χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου στη Ευρώπη.
Η Γερμανία ένα βήμα μπροστά για τους ειδικευμένους μετανάστες