Κάλεσμα μεταναστών από Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 10.2.13 -
Η γερμανική οικονομία καλεί και οι μετανάστες απαντούν. Μόνο το 2011 στη Γερμανία προστέθηκαν 177.000 μετανάστες, αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία 15 χρόνια. Η ατμομηχανή της Ευρώπης είχε και έχει μεγάλη ανάγκη από εργαζόμενους και δε δυσκολεύεται να τους βρει..


Ο στόχος της γερμανικής οικονομίας έχει επιτευχθεί, όχι μόνο χάρη των πολλών ευκαιριών για εργασία που προσφέρονται από τις γερμανικές εταιρίες, αλλά και από άλλους δυο βασικούς παράγοντες.

Από τη μια πλευρά η συνθήκη Σένγκεν και από την άλλη πλευρά οι προσπάθειες της κυβέρνησης και ιδιαίτερα για την προσέλκυση υψηλά ειδικευόμενων εργαζομένων. Τον Απρίλιο του 2012 τέθηκε σε ισχύ ο λεγόμενος νόμος "Anerkennungsgesetz", ο οποίος απλοποιεί την έμπρακτη αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων που έχουν αποκτηθεί εκτός Γερμανίας και καθιστά ευκολότερη τη γραφειοκρατική διαδικασία.

Ένα επιπλέον βήμα που έχει προχωρήσει το Βερολίνο, είναι η μείωση του ορίου εισοδήματος που απαιτείται για την απασχόληση μεταναστών και αφορά τις εταιρίες που είναι σε θέση να προσλάβουν ειδικευμένο εργατικό δυναμικό από χώρες του εξωτερικού.

Η Γερμανία αναζητεί απεγνωσμένα ειδικευμένο προσωπικό!
Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας, σε 15 χρόνια από σήμερα η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων θα ανέλθει στα 6,5 εκατομμύρια!! Ο κύριος όγκος των θέσεων εργασίας αφορά γιατρούς, μηχανικούς και ανθρώπους με διδακτορικά διπλώματα.


Διαβάστε επίσης:
Κατώτατος μισθός στη Γερμανία
Νέο επίδομα διαμονής στη Γερμανία
Η γερμανική οικονομία θα καταρρεύσει χωρίς τους μετανάστες
Ανασφάλιστη εργασία και στη Γερμανία
Δουλειά στη Γερμανία - Τι φόρους πληρώνεις;
Προφίλ μεταναστών στη Γερμανία
Τα σχολεία της Γερμανίας γέμισαν με μετανάστες
Νηπιαγωγοί στη Γερμανία
Ευκαιρίες για θέσεις εργασίας στη Γερμανία