Νηπιαγωγοί στη Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 29.12.12 -
Νηπιαγωγοί ΓερμανίαΈλληνες νηπιαγωγοί βρίσκουν δουλειά στη Γερμανία. Τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας στη Γερμανία υποφέρουν από έλλειψη εκπαιδευτικών. Ένας οργανισμός πρόσληψης προσωπικού προσλαμβάνει απεγνωσμένους Έλληνες νηπιαγωγούς που θέλουν να ξεφύγουν από την κρίση.


Ο Αθανάσιος Τσόκος και ο αδερφός του έχουν το γραφείο πρόσληψης της Axia, το οποίο διαθέτει γραφεία στο Μόναχο, στην Αθήνα και ετοιμάζεται να ανοίξει και στη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο της Axia συνήθιζε να βρίσκει θέσεις εργασίας στη Γερμανία κυρίως για γιατρούς και μηχανικούς, αλλά αυτές τις μέρες εστιάζει στην εύρεση εκπαιδευτικών για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Από τα νηπιαγωγεία της Δυτικής Γερμανίας λείπουν 14.000 εκπαιδευτικοί. Η κρίση χρέους στην Ελλάδα και η κρίση νηπιαγωγών στη Γερμανία είναι μια θαυμάσια επιχειρηματική ευκαιρία για τον Τσόκο.

Το γραφείο της Axia έχει συστήσει την Κυριακή Νικολαΐδου, μια 22χρονη εκπαιδευτικό. Η Νικολαΐδου είναι νηπιαγωγός με πιστοποιητικό της γερμανικής γλώσσας και εργαζόταν για 200 ευρώ σε μια καφετέρια, μέχρι που είδε την αγγελία. Για τη θέση της νηπιαγωγού στη Γερμανία ανταμείβεται με 3.000 ευρώ το μήνα. Η ίδια εξεπλάγη με την ταχύτητα της γερμανικής γραφειοκρατίας, όπως και με τη δυνατότητα να εκτυπώνει δωρεάν φωτοτυπίες στα γερμανικά δημόσια γραφεία. Πολύ σημαντικό είναι ότι δε χρειάστηκε να δωροδοκηθεί κανένας Γερμανός αξιωματούχος για να πάρει αυτή τη θέση.

Σχετικά άρθρα:
Η γερμανική οικονομία θα καταρρεύσει χωρίς τους μετανάστες
Ανασφάλιστη εργασία και στη Γερμανία
Κάλεσμα μεταναστών από Γερμανία
Τα σχολεία της Γερμανίας γέμισαν με μετανάστες
Ευκαιρίες για θέσεις εργασίας στη Γερμανία
Ανώνυμες εφαρμογές βοηθούν την εύρεση εργασίας στη Γερμανία
Τα προβλήματα των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία
Η Γερμανία ένα βήμα μπροστά για τους ειδικευμένους μετανάστες

Άρθρο του Spiegel: Greek Kindergarten Teachers Find Work in Germany