Θέμα επιβίωσης η διαφθορά

  • Αναρτήθηκε: 29.12.12 -
Διαφθορά-Ελλάδα
Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της ΕΕ και ο πιο αδύναμος κρίκος της. Από την 80η θέση για το 2011 υποχώρησε στην 94η θέση το 2012, φτάνοντας στα επίπεδα της Μολδαβίας και της Μογγολίας.


Ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ δεν υπάρχει άλλο κράτος σε τόσο άθλια κατάσταση. Οικονομικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι αυτή η διαπίστωση είναι μια απόδειξη, ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά μια οικονομική υπόθεση που οδηγείται στην πτώχευση, αλλά είναι εδραιωμένη σε μια κρίση αξιών όπου το δράμα του χρέους της αρνείται να φύγει.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μπακούρη, επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας για το ελληνικό κεφάλαιο, η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα πολιτικό σύστημα, στο οποίο οι πολιτικοί να ενδιαφέρονται περισσότερο για την τύχη της χώρας από τους εαυτούς τους.

Στην παγκόσμια έρευνα της Mercer αναφέρθηκε ότι οι πολίτες της Αθήνας υφίστανται την χειρότερη ποιότητα ζωής από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη και παράλληλα είναι η 78η ακριβότερη πόλη από τις 214 πόλεις που συμμετείχαν.

Άρθρο της Guardian: Greece slips to 94th in corruption index as austerity makes it EU's weakest link