Τι να περιμένουμε να δούμε στην έκθεση CES 2018 για τις τηλεοράσεις.

Το σήμα κατατεθέν της έκθεσης CES Ηλεκτρονικών Καταναλωτών στο Λας Βέγκας
Η ετήσια έκθεση CES στο Λας Βέγκας ξεκινάει στις
8 Ιανουαρίου του 2018. Στην CES 2018 αναμένουμε να δούμε 8Κ τηλεοράσεις, περισσότερες HDR, νέες τηλεοράσεις OLED και "QLED" και ίσως ακόμη και μια νέα τεχνολογία οθόνης.

8K τηλεοράσεις το επόμενο έτος;

Έχουμε ήδη δει πολλά πρωτότυπα σε εμπορικές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του CES τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το HDMI 2.1 καθιστά εφικτές τις τηλεοράσεις 8Κ και το νέο πρότυπο διασύνδεσης που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Sony έχει καταθέσει λογότυπο "8K HDR" και εμπορικό σήμα για χρήση με τηλεοράσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Sony σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη της τηλεόραση 8K στην CES. Τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης ότι η Samsung θα "εισαγάγει" την πρώτη της τηλεόραση 8K.

Τι συμβαίνει με την LG; Η εταιρεία θα πρέπει να έχει έτοιμο το εργοστάσιο OLED και να λειτουργεί πριν μπορέσει να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή των πάνελ 8K OLED.
Νέα ενημέρωση:
Η μεγαλύτερη OLED μέχρι τώρα έρχεται από την εταιρία LG με  8K  με 88 ίντσες. Θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας;

Η LG στην έκθεση του 1917

OLED εναντίον QLED εναντίον microLED;

Αναμένουμε να δούμε πολλές νέες τηλεοράσεις OLED από μια σειρά κατασκευαστών. Η LG είναι πιθανό να οδηγήσει το πακέτο, καθώς εξακολουθεί να ελέγχει πλήρως τη μαζική παραγωγή βασικά όλων των πάνελ OLED.

Τα κορεατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η LG σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της 'Crystal Sound OLED'. Αυτή είναι η τεχνολογία ηχείων που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη Sony A1 OLED. Δύο ενεργοποιητές χρησιμοποιούν το πάνελ της οθόνης ως μεμβράνη ηχείου. Η LG αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί στην «wallpaper OLED’» της και να εισαγάγει μια μικρότερη έκδοση.

Αναμένουμε από τη Sony να ξεκινήσει μια νέα τηλεόραση OLED (A2?) Και περιμένουμε από άλλους κατασκευαστές να ακολουθήσουν αυτή τη μόδα. Δεν περιμένουμε από τη Samsung να εισαγάγει μια τηλεόραση OLED. Αντ 'αυτού, η εταιρεία θα συνεχίσει να ωθεί τις τηλεοράσεις LCD ως "QLED".

Αλλά το πιο σημαντικό, η Samsung φημολογείται ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει, την πρώτη της τηλεόραση βασισμένη στην τεχνολογία microLED. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία απεικόνισης που σε πολλά σημεία ομοιάζει με την OLED. Μια ζωτική διαφορά είναι ότι η microLED είναι ευκολότερο να παραχθεί σε μεγάλες μορφές. Η Samsung πιστεύεται ότι θα φέρει μια τηλεόραση που θα είναι πάνω από 100 ίντσες σε διαγώνιο.

HDR, βοηθός φωνής, περισσότερα!


Αναμένουμε επίσης ότι στην έκθεση CES 2018 θα δοθεί περισσότερη φως στην ανάπτυξη του HDR. Το HDR10 έχει καθιερωθεί ως βασική μορφή, αλλά η HLG και το Δυναμικό HDR της Technicolor εξακολουθούν να εμφανίζονται. Το Dolby Vision έχει ισχυρή δυναμική στον κλάδο premium, αλλά η Samsung και άλλοι έχουν διαμορφώσει το HDR10 +.

Η Alexa αρχίζει ήδη να εμφανίζεται σε τηλεοράσεις, ακόμη και σε τηλεοράσεις Android, ενώ η Google ανοίγει αργά το Google Assistant σε τηλεοράσεις Android. Η Apple δεν συμμετέχει στην έκθεση CES, οπότε δεν περιμένουμε νέα κόλπα Siri, αλλά είμαστε περίεργοι να δούμε αν οι LG και η Roku θα μπουν στο χώρο. 

0 σχόλια: