Η Ρωσία ανακοινώνει σχέδιο κατασκευής πολυτελούς ξενοδοχείου στον διεθνή διαστημικό σταθμό ISS.

O Διεθνής Διαστημικός Σταθμό ISS.
Η Ρωσία επιστρέφει στη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού με
την ανάπτυξη μιας μονάδας ξενοδοχείου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στα επόμενα χρόνια.

Η Κρατική Εταιρεία Roscosmos άρχισε να εξετάζει μια πρόταση για ένα θαλαμίσκο 20 τόνων μήκους 15,5 μέτρων. Θα παρέχει πάνω από 90 κυβικά μέτρα χώρου υπό πίεση που θα χωρίζεται σε τέσσερις καμπίνες, δύο σταθμούς υγιεινής και ιατρικής και ένα σαλόνι.

Κάθε υπνοδωμάτιο έχει σχεδιαστεί με μια θύρα 9 ιντσών, ενώ το σαλόνι θα έχει μεγαλύτερο παράθυρο 16 ιντσών. Θα διαθέτει WiFi, γυμναστήριο και θα διευκολύνονται από έναν κοσμοναύτη. Αυτές θα είναι από τις ανέσεις και τις υπηρεσίες που θα προβλέπονται για τους επισκέπτες.

Ένα ταξίδι μιας έως δύο εβδομάδων στη χαμηλότερη τροχιά της Γης υπολογίζεται ότι θα κοστίζει 40 εκατομμύρια δολάρια για κάθε άτομο. Ένα πρόσθετο ποσό ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρεωθεί για ένα μήνα-διαμονή.

Η πρωτοποριακή εταιρία RKK Energia θα κατασκευάσει το NEM-2

Η μονάδα του ξενοδοχείου, που ονομάζεται NEM-2, θα δημιουργηθεί από την RKK Energia, η οποία είναι γνωστή για την έναρξη της επιχείρησης διαστημικού τουρισμού κατά τη δεκαετία του 1990. Μίσθωσε τον διαστημικό σταθμό Mir σε μια ιδιωτική εταιρεία και πέταξε τους επισκέπτες στο ISS χρησιμοποιώντας το διαστημικό λεωφορείο.

Ωστόσο, σταμάτησε να φιλοξενεί τουρίστες τα τελευταία χρόνια λόγω της έλλειψης τροχιακής μεταφοράς. Το Σόγιουζ, το οποίο είναι το μοναδικό μέσο διαστημικών μετακινήσεων της Ρωσίας μετά τη συνταξιοδότηση του διαστημικού λεωφορείου το 2011, ήταν απασχολημένο με τη διαστημική αποστολή της NASA στο πλαίσιο της συνεργασίας για τον ISS. Μια έκθεση αναφέρει ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρόνια αφότου οι Αμερικανοί εργολάβοι απελευθερώσουν το δικό τους διαστημόπλοιο.

Ο εργολάβος εργάζεται επί του παρόντος στο πρώτο μοντέλο της NEM, το οποίο θα εξυπηρετεί τον ISS ως επιστημονικό εργαστήριο και σταθμό τροφοδοσίας. Μοιράζεται τον ίδιο εξωτερικό σχεδιασμό με το NEM-2.

Το ρωσικό διαστημικό ξενοδοχείο χρειάζεται 12 επιβάτες για να ξεκινήσει.

Η κατασκευή της μονάδας θα κοστίσει στη Ρωσία περίπου 279 έως 446 εκατομμύρια δολάρια. Για να ανακτήσει την επένδυση του κράτους μέσα σε επτά χρόνια, η RKK Energia προτείνει να πετάξει τουλάχιστον δυο καλεσμένους με συνοδούς κοσμοναύτη σε τρεις πτήσεις του Soyuz ετησίως.

Επιπλέον, στοχεύει να προσελκύσει δώδεκα τουρίστες που μπορούν να πληρώσουν 4 εκατομμύρια δολάρια εκ των προτέρων για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του θαλαμίσκου και άλλα 12,6 εκατομμύρια δολάρια σε μερικά χρόνια. Το υπόλοιπο ποσό των 10,8 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης.

Αυτή η στρατηγική είναι παρόμοια με το επενδυτικό μοντέλο της Virgin Galactic που θα ξεκινήσει την επιχείρηση του τουριστικού διαστήματος. Το SpaceX χρησιμοποίησε επίσης την ίδια μέθοδο. Ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 ότι δύο επισκέπτες, θα ταξιδεύσουν με ιδιωτική πτήση προς το φεγγάρι μέχρι το 2018, ήδη έχουν δώσει μια "σημαντική" προκαταβολή.

Ο διαστημικός τουρισμός έχει εδώ και πολύ καιρό ενθαρρυνθεί από τους αστροναύτες και τη NASA. Το 2016, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία κυκλοφόρησε ένα σύνολο αφισών που προωθούσαν την εξερεύνηση του διαστήματος.

0 σχόλια: