Η Apple και η Intel εργάζονται σε 5G μόντεμ για τα μελλοντικά iPhone.

5G μόντεμ της Intel
Λόγω πρόσφατης νομικής μάχης μεταξύ της Apple και της
Qualcomm, η πρώτη αποφάσισε να κάνει κάποιες δραστικές αλλαγές για να διαχωριστεί περαιτέρω από την εταιρεία ημιαγωγών. Οι τελευταίες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η Apple «κλίνει σε μεγάλο βαθμό» προς την επιλογή των 5G μόντεμ της Intel για μελλοντικά iPhone, σύμφωνα με την Fast Company.

Οι μηχανικοί της εταιρείας αναφέρουν ήδη ότι συνεργάζονται με την Intel για την επερχόμενη τεχνολογία 5G. Η έκθεση αναφέρει ότι τα modem Qualcomm 5G θα προσφέρουν πιο εξειδικευμένες λειτουργίες στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, αλλά πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θα υιοθετηθούν από τους παρόχους και εξαιτίας αυτού, η Apple πιστεύει ότι το υλικό της Intel θα επαρκεί για μελλοντικές συσκευές.

Η Apple καθυστερεί το HomePod για τις αρχές του 2018
το HomePod της Apple.

Τον Ιούνιο του 2017 στο Worldwide Developers Conference, η Apple παρουσίασε το νέο ασύρματο ηχείο με το ψηφιακό βοηθό, που ονομάστηκε HomePod. Και ενώ αυτό αναμενόταν να "επανασχεδιάσει την μουσική στο σπίτι", περιμένουμε ακόμα να το κυκλοφορήσει.

Δυστυχώς, το HomePod αναμενόταν να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, αλλά η Apple έχει αλλάξει τώρα την ημερομηνία έναρξης. Λόγω του ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος, η Apple έχει αναβάλει την κυκλοφορία του HomePod για τις αρχές του 2018. Δεν έχουμε ακούσει ακόμα καμία λέξη γιατί θα καθυστερήσει και η ακριβής νέα ημερομηνία κυκλοφορίας είναι άγνωστη.

Το 2018 Το iPad Pro θα λειτουργήσει με ένα οκταπύρηνο Chip το A11X Bionic 

Το iPad Pro
Η Apple σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο ενός νέου τσιπ οκταπύρηνο, το οποίο φέρεται θα ονομάζεται "A11x Bionic", το οποίο, όπως λένε οι φήμες, θα εξοπλίσει την επόμενη γενιά iPad Pro, πιθανώς από το 2018. 

Ακόμα έχει νόημα αν η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει το τσιπ A11 Bionic, το οποίο βρίσκεται ήδη στο εσωτερικό του iPhone 8, το iPhone 8 Plus και του iPhone X, ώστε να είναι πιο κατάλληλο και βελτιστοποιημένο για εργασίες υψηλότερου και πιο απαιτητικού τύπου στο iPad Pro.

Αποκαλύφτηκε το Chip του iPad Pro 2018 

Θα βασίζονται στην βελτιωμένη παραγωγική διαδικασία των 7 νανομέτρων της TSMC από την Ταϊβάν, σύμφωνα με την κινεζική δημοσιοποίηση του MyDrivers.

Αυτό το τσιπ θα έρχεται με τους τρεις πυρήνες υψηλής απόδοσης "Monsoon", καθώς και πέντε ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες "Mistral". Παρόμοια με το τελευταίο τσιπ.

Οι προδιαγραφές που αναφέρθηκαν παραπάνω αν καταλήξουν να είναι αληθινές, προς το παρόν είναι ακόμα δύσκολο να προσδιορίσουμε πόσο γρήγορα το φημολογούμενο τσιπ θα ήταν πάνω από το chip A11 της Bionic της Apple. Αντίθετα, το A11 Bionic προσφέρει 25 τοις εκατό ταχύτερους πυρήνες υψηλής απόδοσης και 70 τοις εκατό ταχύτερους πυρήνες υψηλής απόδοσης από το τσιπ Apple A10 από το 2016.

Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι αυτό το τσιπ επόμενης γενιάς θα συμπεριλαμβάνει προφανώς έναν συνεπεξεργαστή M11 και έναν για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως επεξεργασία αναγνώρισης προσώπου. Αυτό φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες φήμες που υποδηλώνουν ότι το επόμενο iPad θα έχει Face ID όπως το iPhone X.

Η τρέχουσα σειρά iPad της Apple, η οποία περιλαμβάνει τα μοντέλα 10,5 ιντσών και 12,9 ιντσών, εφοδιάζονται επί του παρόντος από το τσιπ Apple A10X Fusion βασισμένο στη διαδικασία κατασκευής των 10 νανομέτρων της TSMC.

Φήμες για το iPad Pro του 2018 

Εκτός από το Face ID, τα επόμενα μοντέλα του iPad Pro τι οθόνες θα φορούν και αν θα απορρίψουν πλήρως το Touch ID, κάτι που έχει νόημα εάν προστεθεί το Face ID. Όλα αυτά όμως βασίζονται σε φήμες. Υπάρχει επίσης η εικασία ότι η Apple θα απέχει από τη χρήση OLED αυτή τη φορά για να αποφύγει τα ίδια κατασκευαστικά προβλήματα που υπέστη το iPhone X.

Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την iPad επόμενης γενιάς παραμένουν αβέβαιες, συμπεριλαμβανομένου το αν η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει διάφορες διαμορφώσεις οθόνης ή αν η νέα κάμερα του iPad θα υποστηρίξει επίσης τη λειτουργία Πορτραίτο, την τελευταία φωτογραφική μηχανή της Apple, που κάνει τις φωτογραφίες να μοιάζουν σαν να έχουν ληφθεί μέσα σε ένα στούντιο.

Ωστόσο, το πραγματικό ερώτημα είναι αν αυτό το προσεχές iPad είναι αρκετά ισχυρό για τον επικεφαλής της Microsoft τον Satya Nadella, για να τους θεωρήσει ως "πραγματικούς υπολογιστές".

0 σχόλια: