Η νεώτερη αποστολή του Bill Gates είναι να θεραπεύσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς
Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς έχει επενδύσει 50 εκατομμύρια δολάρια για
έρευνα που θα βρει θεραπεία για τη νόσο του Alzheimer.

Η Συμμετοχή του Bill Gates

Ο φιλάνθρωπος αποκάλυψε τη ότι έδωσε 50 εκατομμύρια δολάρια σε ένα Ταμείο Ανακάλυψης της Άνοιας, το οποίο ερευνά νέους τρόπους αντιμετώπισης της άνοιας. Ο Gates σχεδιάζει επίσης να επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε νεοεμφανιζόμενους ερευνητές που ασχολούνται με την έρευνα του Αλτσχάιμερ.

"Είναι θαύμα ότι οι άνθρωποι ζουν πολύ περισσότερο, αλλά η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μόνο δεν είναι αρκετή", δήλωσε ο Gates. "Οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τα επόμενα χρόνια και χρειαζόμαστε μια σημαντική ανακάλυψη για το Αλτσχάιμερ για να το εκπληρώσουμε αυτό".

Η επένδυση είναι προσωπική από την Gates και δεν έχει πραγματοποιηθεί μέσω του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, το οποίο έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στην έρευνα για να σταματήσει τη διάδοση του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας ή HIV, είναι ο ιός που προκαλεί τη νόσο AIDS.

Ο Γκέιτς έχει γράψει επίσης σε blog για το Αλτσχάιμερ και είπε ότι είναι μια φοβερή ασθένεια που έχει καταστροφικό αποτέλεσμα, τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά, όχι μόνο στο άτομο που υποφέρει από αυτό, αλλά και στους συγγενείς τους. Ανέφερε ότι έχει προσωπική εμπειρία με εκείνους που έχουν Αλτσχάιμερ, όπως πολλοί άντρες στην οικογένειά του έχουν υποφέρει από αυτό.

Ο φιλάνθρωπος είπε ότι είναι φοβερό να βλέπει κανείς τα αγαπημένα πρόσωπα να χάνουν την ψυχική τους ικανότητα, η οποία κυριολεκτικά αισθάνεται σαν να βιώνει το σταδιακό θάνατό τους. Ο Gates πρόσθεσε επίσης ότι η οικογενειακή του ιστορία δεν ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο ενδιαφέρεται για το Αλτσχάιμερ και κάνει κάτι γι 'αυτό. Ήταν επίσης επειδή ξέρει πόσο απελπιστική μπορεί να αισθανθεί εάν κάποιος ή ο αγαπημένος τους έχει την ασθένεια.

Η ασθένεια Αλτσχάϊμερ

Η ασθένεια Αλτσχάϊμερ
Το Αλτσχάιμερ είναι η έκτη κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ. Πάνω από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από τη νόσο και τα στοιχεία θα μπορούσαν να αυξηθούν σε 16 εκατομμύρια μέχρι το 2050.

Η νόσος αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τον γερμανό γιατρό Dr. Alois Alzheimer και έγραψε για το 1906, περιγράφοντάς την ως μια ιδιότυπη ασθένεια των οποίων τα συμπτώματα περιλάμβαναν ψυχολογικές αλλαγές, σοβαρή παράνοια και σημαντική απώλεια μνήμης.

Μια αυτοψία σε έναν ασθενή αποκάλυψε επίσης στον γιατρό ότι η ασθένεια κάνει τον εγκέφαλο να συρρικνώνεται και υπάρχουν ασυνήθιστες εναποθέσεις εντός και γύρω από τα νευρικά κύτταρα.

Ο Gates ελπίζει ότι η δωρεά του θα βοηθήσει τους ερευνητές να εξετάσουν άλλες ιδέες σχετικά με το Αλτσχάιμερ όπως τη μελέτη του τμήματος των νευρογλοιακών κυττάρων που ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα του εγκεφάλου ή πώς η διάρκεια ζωής της κυψέλης μπορεί να συνεισφέρει στη νόσο.
Σχετικά άρθρα :  Υγεία

0 σχόλια: