Το κόμμα των Πειρατών εξαπλώνεται

  • Αναρτήθηκε: 19.4.12 -
Το κόμμα των Πειρατών αποτέλεσε την έκπληξη στη Γερμανία και τώρα τροφοδοτεί μια πανευρωπαϊκή τάση. Οι Πειρατές από 20 χώρες συγκεντρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Πράγα για να εδραιώσουν ένα διεθνές δίκτυο, αλλά βρίσκονται ακόμα μακρυά για τη θέσπιση ενός πανευρωπαϊκού κόμματος..


Στη συγκέντρωση της Πράγας συγκεντρώθηκαν 200 πειρατές που ταξίδεψαν από 20 διαφορετικές χώρες. Επικαλέστηκαν νέες μορφές δημοκρατίας και συμμετοχή των πολιτών στην ψηφιακή εποχή. Αντάλλαξαν ιδέες και εμπειρίες με στόχο ενός πανευρωπαϊκού δικτύου. Οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι έγινε το πρώτο βήμα για ένα συντονισμένο πρόγραμμα για τις Ευρωεκλογές του 2014.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος Πειρατές από την Ελλάδα, την Τυνησία, την Κροατία και άλλες πολλές χώρες. Τα μέλη των Πειρατών είναι ενωμένα με το όραμα ενός διαδικτυακού κινήματος το οποίο διαπερνά τα εθνικά σύνορα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πρώτα θα πρέπει να εδραιώσουν εξουσία στη χώρα τους και μετέπειτα να αποκτήσουν διεθνή εξουσία.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στη Γερμανία το κόμμα των Πειρατών εμφανίζει διψήφια ποσοστά και αποτελεί το τρίτο κόμμα εξουσίας.

Πηγή: spiegel