Αυξάνονται οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις στα μέτρα λιτότητας

  • Αναρτήθηκε: 23.4.12 -
Η ελίτ της Ευρώπης αισθάνεται την αντίδραση των ανταρτών της λιτότητας. Οι πολιτικές ελίτ μάχονται μέσω περικοπών και λιτότητας να σώσουν το ευρώ εδώ και 2 χρόνια..


Η σωτηρία του ευρώ πιστεύουν ότι βρίσκεται στα αυστηρά γερμανικά προγράμματα λιτότητας και φορολογικής αυστηρότητας.

Η δημοκρατική αντίδραση συγκεντρώνει κρίσιμο αριθμό και φάνηκε στις εκλογές στη Γαλλίας την Κυριακή, στο Βασιλικό Παλάτι της Χάγης τη Δευτέρα και στην πλατεία Wenceslas της Πράγας το Σάββατο.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, έριξε την πετσέτα υποβάλλοντας την παραίτησή του στη βασίλισσα Βεατρίκη, μετά από 7 εβδομάδες συζητήσεων για τις κολοσσιαίες περικοπές δαπανών που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Στην Πράγα μετά από τη μεγαλύτερη λαϊκή διαμαρτυρία από την εποχή του κομμουνισμού, η κυβέρνηση έφτασε στα όρια, λόγω των μη δημοφιλών περικοπών και της διαφθοράς.

Στη Γαλλία ο λαός παρέδωσε το μήνυμα ήττας στις πολιτικές του Σαρκοζί και σχεδόν ένας στους πέντε έδωσαν την ψήφο στην Μαρίν Λε Πεν, η οποία υποστηρίζει την έξοδο από το ενιαίο νόμισμα.

Τα 2 τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Φιλανδίας, της Σλοβακίας και της Ιταλίας, έχουν χάσει τη δύναμή τους λόγω της κρίσης χρέους και λόγω του αντίκτυπου που έχουν στους λαούς.

Πηγή: guardian