Τα τρελά σχέδια του Elon Musk ιδρυτή της Tesla.

Επαναχρησιμοποιήσιμες ρουκέτες από την Spaxe x
Θεωρείται ένα ορόσημο στο χώρο του διαστήματος. Είναι πρώτη φορά που

ένας πύραυλος το "Falcon 9", το Δεκέμβριο του 2015 επιστρέφει ανέπαφος και προσγειώνεται σε όρθια θέση στην εξέδρα εκτόξευσης στη γη. Έχοντας τοποθετήσει έντεκα δορυφόρους επικοινωνιών σε τροχιά. Το "Falcon 9" προσγειώνεται έντεκα λεπτά μετά την εκτόξευση του, πίσω πάλι στη Φλόριντα. Τον Απρίλιο του 2016 μεταφέρει το "Falcon 9" για πρώτη φορά εφόδια στο Διαστημικό Σταθμό ISS. Προηγουμένως, πολλές απόπειρες είχαν αποτύχει.

Οικισμοί στον Άρη από την Spaxe x
Οικισμοί στον Άρη

Το Σεπτέμβριο 2016 παρουσίασε ο Musk λεπτομερείς ιδέες για ένα οικισμό στον πλανήτη Άρη. Μεγάλα διαστημόπλοια που θα μπορούν να ανεφοδιάζονται στο διάστημα, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τουλάχιστον 100 ανθρώπους με τεράστιες ποσότητες εφοδίων. Το SpaceX θα είναι πιθανώς έτοιμο το 2018 να στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Άρη. Από το 2025, θα μπορούσε ο πρώτος άνθρωπος, σύμφωνα με το όραμά του να ταξιδέψει προς εκεί. Η NASA υπολογίζει ότι ένα ταξίδι, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της τεχνολογίας θα διαρκέσει περίπου οκτώ μήνες.
Σχετικό άρθρο: Ποιοι θα φτάσουν πρώτοι στον κόκκινο πλανήτη;


εκτόξευση πυραύλου της SpaceX
Ο Elon Musk στέλνει τουρίστες στο διάστημα

Το επόμενο έτος, το όνειρο του Elon Muskθα γίνει πραγματικότητα. Η εταιρεία του SpaceX θα στείλει δύο τουρίστες σε ένα ταξίδι γύρω από το φεγγάρι. Έχουν ήδη κάνει την προετοιμασία για τη δοκιμή πριν από την περιπέτεια.

Η ιδιωτική εταιρείας SpaceX θέλει να στείλει δύο διαστημικούς τουρίστες που θα πετάξουν γύρω από το φεγγάρι από τον επόμενο κιόλας χρόνο. Οι δύο υποψήφιοι έχουν ήδη δώσει μια "σημαντική προκαταβολή" και επρόκειτο να υποβληθούν σε τεστ φυσικής κατάστασης και της υγείας τους, όπως ανακοίνωσε η εταιρία SpaceX. Τα ονόματα των δύο τουριστών του διαστήματος δεν αποκαλύφθηκαν.

Αυτόματος πιλότος -Αυτόνομη οδήγηση Αυτόματος πιλότος

Από τον Οκτώβριο του 2015, επιτρέπει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla, με επικεφαλής τον Musk, να οδηγούνται τα οχήματά του αυτόματα διατηρώντας λωρίδα και απόσταση. Μπορούν επίσης να αλλάξουν λωρίδα και να είναι σε θέση να παρκάρουν. Έντονη κριτική δέχθηκε για την οδήγηση του συστήματος βοήθειας, όταν ο πρώτος άνθρωπος πεθαίνει λίγους μήνες αργότερα σε ένα ατύχημα, που η οδήγηση του ήταν ελεγχόμενη από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου.
                                                         Αυτόνομη οδήγηση 

Τον Οκτώβριο του 2016 η Tesla ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θέλει σαν πρώτη στον κλάδο των αυτοκινήτων, τα μελλοντικά κατασκευαζόμενα οχήματα της να τα εξοπλίσει με την απαραίτητη τεχνολογία, για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση. Ο Musk λέει ότι το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να είναι δυνατό μέχρι το τέλος του 2017.

Σταθμοί Super-φόρτισης της Tesla
Σταθμοί Super-φόρτισης της Tesla

Η λεγόμενοι "Σούπερ Φορτιστές" χρειάζονται περίπου 75 λεπτά για να φορτίσουν πλήρως μια Tesla μπαταρία και μισή ώρα για τη μισή φόρτιση. Τέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή, υπάρχει έως το τέλος του 2016 ένα δίκτυο περίπου 4600 τέτοιων πυλώνων.

φουτουριστικό σχέδιο Hyperloop
Hyperloop

Τον Αύγουστο του 2013 ο Musk παρουσίασε τα σχέδιά του για μεταφορά στο μέλλον μέσα σε ένα σωλήνα τον καλούμενο "Hyperloop". Το έργο, μπορεί να κοστίσει μέχρι 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.


ο επιχειρηματίας δισεκατομμυριούχος θέλει να συνδέσει τα ανθρώπινα μυαλά με τους υπολογιστές.Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla Motors ξεκινά μια εταιρία, με την ονομασία Neuralink, όπως ανέφερε τη Δευτέρα η Wall Street Journal. Ο Musk έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη αυτό που αποκαλεί τεχνολογία «neural lace», η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση μικροσκοπικών ηλεκτρόδιων στον εγκέφαλο για να μεταδώσει τις σκέψεις.

Δεν ήταν σαφές τι είδους προϊόντων, η εταιρεία θα παράγει, αλλά αναμένεται να έχει ιατρικές εφαρμογές, όπως τη θεραπεία για τις διαταραχές του εγκεφάλου, όπως την επιληψία ή τη μείζονα κατάθλιψη. Η προσέγγιση θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει εκείνη την εκ βαθέως διέγερση του εγκεφάλου, η οποία χρησιμοποιεί εμφυτεύματα χειρουργικά ιατρικές συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία για τη θεραπεία νευρολογικών συμπτωμάτων, συνηθέστερα όπως επιδράσεις του Πάρκινσον, όπως τρέμουλο, δυσκαμψία, επιβραδυνόμενη κίνηση και προβλήματα με τα πόδια.

Ο Musk δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό, αλλά έβαλε σε πειρασμό μια-δυο φορές τους τελευταίους μήνες ότι θα μπορούσε να ανακοινώσει σύντομα κάτι. «Η επίτευξη προόδου [στο neural lace],» έγραψε στο τουίτερ τον Αύγουστο «ίσως κάτι θα ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες.» Τον Ιανουάριο, ο ίδιος έγραψε ότι η ανακοίνωση θα μπορούσε να έλθει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η SpaceX σχεδιάζει  να εκτοξεύσει  δορυφόρους για τη μετάδοση  Internet το 2019.

Επαναχρησιμοποιήσιμες ρουκέτες από την Spaxe x
Η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει δορυφόρους διανομής διαδικτύου και ορισμένοι από αυτούς τους δορυφόρους πρόκειται να ξεκινήσουν το 2019. Η Patricia Cooper, Αντιπρόεδρος της SpaceX για τις κυβερνητικές υποθέσεις, συζήτησε το σχέδιο της εταιρείας κατά τη διάρκεια ακρόασης της Γερουσίας σχετικά με την ευρυζωνική υποδομή των ΗΠΑ.
Ελπίζει να ξεκινήσει η δοκιμή των δορυφόρων φέτος. Αυτές οι δοκιμές θα συνεχιστούν μέχρι το 2018. Εάν τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ορισμένοι από τους  δορυφόρους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το επόμενο έτος.

Η SpaceX ζήτησε άδεια από την FCC να εκτοξεύσει το δορυφορικό στόλο, που ονομάζεται Cooper, στα τέλη του 2016. Πιστεύει ο Cooper, ότι πρόκειται να τοποθετηθούν  σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη γη, θα προσφέρει υψηλές  ταχύτητες κάλυψης  στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο.

Οι εκτοξεύσεις των δορυφόρων θα πραγματοποιηθούν σε φάσεις από το 2019 έως το 2024. Το SpaceX θα χρησιμοποιήσει το Falcon 9.

0 σχόλια: