Xbox Scorpio είναι ένα 4K Τέρας δύναμης.

το τσιπ του Xbox Scorpio
Το Xbox Scorpio της Microsoft αναδεικνύει τις δυνατότητες του. Αν και
η εμφάνιση και η τιμή του κρατούνται ακόμα ένα μυστικό, ο εξοπλισμός του είναι πλέον γνωστός. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η κονσόλα 4K είναι ένα τέρας δύναμης.

 το εσωτερικό του Xbox Scorpio
Ποιος έχει την πιο ισχυρή κονσόλα παιχνιδιών στον κόσμο; Οι Ιάπωνες μετά το περασμένο φθινόπωρο με το Playstation Sony 4 Pro δηλώσαν με βεβαιότητα ότι έχουν την «πιο ισχυρή κονσόλα παιχνιδιών στον κόσμο,» η Microsoft θέλει να τοποθετεί φέτος στο διεθνές προσκήνιο πιο δυνατά: το «Xbox Scorpio» είναι ένα όνειρο για τους παίκτες που διερευνούν να επωφεληθούν από μια νέα κονσόλα. Σήμερα έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για το Xbox Scorpio.

Καμία επίσημη παρουσίαση

Επίσημη παρουσίαση από την ίδια τη Microsoft, δεν υπάρχει, ενδεχομένως, ο κατασκευαστής θέλει μόνο να περιμένει μέχρι την έναρξη των πωλήσεων. Οι λεπτομέρειες της κονσόλας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών δεδομένων, μπόρεσε να αποκαλύψει η πύλη του Hardware «Digital Foundry» στην ιστοσελίδα της «Eurogamer.net

Το όνομα του project. Oι ειδικοί βλέπουν στο επίπεδο του υπολογιστή: οκτώ πυρήνες x86 του ρολογιού του επεξεργαστή, οι οποίοι τρέχουν ο καθένας στα 2.3 GHz, έτσι Σκορπιό, σύμφωνα με μια αναφορά ενός ειδικού θα είναι 30 τοις εκατό πιο γρήγορα από ό, τι το Xbox One. Η κάρτα γραφικών με τη δική ψύξης έχει ταχύτητα ρολογιού στα 1.172 megahertz, καθιστώντας τα 4,6 φορές πιο ισχυρό από τον ομόλογό του στο Xbox One.

Επίσης θα υπάρχει μια εξαιρετικά γρήγορη μνήμη GDDR5 των 12 gigabytes με εύρος ζώνης της μνήμης στα 326 gigabytes ανά δευτερόλεπτο. Θα εμπεριέχεται επίσης ένα γρήγορος 2,5 ιντσών σκληρός δίσκος με χωρητικότητα 1 TB και μια μονάδα UHD Blu-ray. 
Xbox 'Scorpio'
PS4 Pro
Xbox One S
CPU
8-cores στα 2.3GHz
8-cores στα 2.1GHz
8-cores στα 1.75GHz
GPU
40 compute units στα 1172MHz
36 compute units στα 911MHz
  12 compute units στα 914MHz
Teraflops
~6
4.2
1.4
RAM
12GB
8GB
8GB
Memory bandwidth
326 GB/s
218GB/s  
219GB/s
HDD
1TB
1TB  
Up to 2TB

Ένα θηρίο
  
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη, ο επεξεργαστής αποτελεί μια προσεκτική ανάπτυξη του επεξεργαστή στο Xbox One. Η Microsoft μάλλον πρέπει να ήταν προσεκτική εδώ, διότι τα παιχνίδια του Xbox One θα παραμένουν συμβατά με το Xbox Scorpio. Αλλά η κάρτα γραφικών «είναι ένα θηρίο. Είναι πολύ, πολύ γρήγορη.»

Η κονσόλα πρέπει να έχει τη δυνατότητα τα παιχνίδια στο Xbox One να παίζονται σε 4K ανάλυση και με ρυθμό των 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ακόμη θα μπορούσε, παίζουν κάθε Xbox One παιχνίδι με μέγιστο frame rate, μέγιστη ανάλυση, όμορφη υφή και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Παρόμοια με το PS4 θα υπάρχει επίσης μια αναβάθμιση για ορισμένα παιχνίδια, που ονομάζεται patches για την πιο ισχυρή κονσόλα. Και στις τηλεοράσεις που δεν μπορεί να είναι 4K, το Xbox Scorpio θα μπορεί έξυπνα να μειώνει την ανάλυση ( «υπερ-δειγματοληψία») φροντίζοντας για μια πιο όμορφη εικόνα.

Αναμονή για το τέρας

Η εμφάνιση του θα είναι μια «ευχάριστη έκπληξη». Η κονσόλα θα είναι «όμορφα σχεδιασμένη». Η τιμή θα ξεκινά από περίπου 500 $, που θα είναι 100 $ πάνω από το PS4 Pro και ακριβώς όπως το κόστος του Xbox One στο λανσάρισμα του. 
πηγή :  Eurogamer.net

Στο youtube αναφέρεται αποκλειστικά επίσης :

0 σχόλια: