Έρχεται η 8K OLED από την LG;

Η LG ετοιμάζεται να παρουσιάσει στην έκθεση CES 2018 την 88 ιντσών 8K OLED TV
Ο βραχίονας παραγωγής οθονών της LG, επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει την
πρώτη παγκοσμίως 8K OLED TV στην έκθεση CES 2018. Είναι επίσης η μεγαλύτερη τηλεόραση OLED μέχρι σήμερα.

Έρχεται η 8K OLED 

Οι παρατηρητές της του κλάδου αμφισβήτησαν κατά πόσον η OLED μπορεί να κάνει το άλμα σε ανάλυση 8Κ λόγω τεχνικών ορίων. Η LG θα απαντήσει στις ανησυχίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρουσιάζοντας μια τηλεόραση 8K OLED.

Η ανάλυση 8K (7680x4320 pixels) έχει τέσσερις φορές περισσότερα pixel από την ανάλυση 4Κ και 16 φορές μεγαλύτερη από την Full HD.

Η οθόνη είναι επίσης η μεγαλύτερη OLED μέχρι σήμερα, με διάμετρο 88 ιντσών.

Η οθόνη θα παρουσιαστεί από την LG Display, το βραχίονα παραγωγής της LG, το οποίο υποδηλώνει ότι αποτελεί το πρότυπο πάνελ - τουλάχιστον για τώρα. Η εταιρεία είπε στα κορεατικά μέσα ενημέρωσης ότι αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας μια νέα, καινοτόμο διαδικασία παραγωγής, προσθέτοντας ότι η OLED είναι πιο κατάλληλη για 8Κ από την τεχνολογία LCD, λόγω χαμηλότερου κόστους και κατανάλωσης ισχύος.

Η επίτευξη της ανάλυσης 8K σε ένα πάνελ 88 ιντσών δείχνει ότι έχει θα παραχθεί στο επερχόμενο OLED εργοστάσιο «10.5-gen» της εταιρείας - ίσως σε πιλοτική γραμμή παραγωγής. Μέχρι σήμερα, η LG έχει παράγει τηλεοράσεις OLED 55, 65 και 77 ιντσών σε ένα εργοστάσιο παραγωγής «8-gen» στην Κορέα.

Η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι έχει ως στόχο την εισαγωγή της πρώτης τηλεόρασης OLED 8K για τους καταναλωτές το 2019 και των τηλεοράσεων OLED μικρότερου μεγέθους στα τέλη του 2019 ή το 2020.

H 8K OLED θα παρουσιαστεί στηνέκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα.

- Πηγή: LG.Display μέσω της εταιρείας Korea Herald, OLED-Info



0 σχόλια: