Το Dragon V2 θα φέρει επανάσταση στην πρόσβαση στο διάστημα

Dragon space V2
Ένα νέο σκάφος έχει αποκαλυφθεί ότι δημιουργούν οι σχεδιαστές και ισχυρίζονται ότι θα «φέρει επανάσταση στην πρόσβαση στο διάστημα».
Ο ιδρυτής του SpaceX Elon Musk λέει ότι το νέο σκάφος του θα κάνει στο
μέλλον πιο προσιτά τα ταξίδια στον ISS.
Ο επονομαζόμενος Dragon V2, η νέα κάψουλα θα είναι σε θέση να μεταφέρει επτά αστροναύτες και θα είναι σε θέση να προσγειωθεί στη γη  «με την ακρίβεια ενός ελικοπτέρου».

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον ιδρυτή της SpaceX Elon Musk ο οποίος είπε : «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι εφ'όσον συνεχίζουμε να πετάμε ρουκέτες και διαστημόπλοια, δεν θα έχουμε ποτέ πραγματική πρόσβαση στο διάστημα, αυτό θα είναι πάντα απίστευτα ακριβό».

Dragon V2
  Ο Musk δήλωσε ότι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα επιτρέψει την ταχεία επαναφόρτωση και επαναχρησιμοποίηση του διαστημικού οχήματος σε σχέση με το παρελθόν με τις ρουκέτες που επέστρεφαν στη Γη σε μια πύρινη σφαίρα, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση τους.

Θα είναι σε θέση να προσγειωθεί στη γη με την ακρίβεια ενός ελικοπτέρου.

Η SpaceX , ή Space Exploration Technologies Corp, έχει κάνει ήδη τέσσερα μη επανδρωμένα πτήσεις με φορτία προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Τον Απρίλιο η Dragon κάψουλα της εταιρείας έπεσε στον Ειρηνικό, επιστρέφοντας σχεδόν δύο τόνους πειραμάτων και παλαιών συσκευών.

Αφότου ο στόλος των διαστημικών λεωφορείων αποσύρθηκε το 2011, η NASA έχει χρησιμοποιήσει ρωσικούς πυραύλους για τη μεταφορά αστροναυτών στον ISS και πίσω, πληρώνοντας σχεδόν 42 εκατ. Λίρες ανά κάθισμα (71 εκατ. δολάρια).

Η διαστημική υπηρεσία θέλει τις εταιρείες των ΗΠΑ να αναλάβουν το ρόλο μέχρι το 2017 και έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά έργων.
Οι εταιρείες που ανταγωνίζονται για το δικαίωμα να μεταφέρουν αστροναύτες, σχεδιάζουν ένα διαστημικό σκάφος, που να μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλήρωμα από τέσσερα ή περισσότερα άτομα. Επίσης αυτό  να είναι εφοδιασμένο με συστήματα υποστήριξης της ζωής και με μια καταπακτή διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

0 σχόλια: