Το Facebook παρουσίασε απροσδόκητα ισχυρή αύξηση εσόδων.

Ο Mark Zuckerberg  ανακοινώνει την επιθετική επέκταση του Facebook
 Απροσδόκητα ισχυρή αύξηση των εσόδων του Facebook. Ο λόγος είναι μια έκρηξη στην διαφήμιση
των κινητών συσκευών. Η εταιρεία του Mark Zuckerberg έχει γίνει τόσο μεγάλη όπως η IBM.

 Το Facebook αύξησε τις πωλήσεις του απροσδόκητα σημαντικά με τη χρήση διαφημίσεων σε κινητές συσκευές, όπως smartphones και υπολογιστές tablet. Τα έσοδα από το μεγαλύτερο online δίκτυο στον κόσμο αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους κατά 61 τοις εκατό στα 2.91 δις δολάρια, όπως η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη. Τα διαφημιστικά έσοδα από φορητές συσκευές αυξήθηκαν κατά 150 τοις εκατό. Έτσι τώρα προέρχονται το 62 τοις εκατό των συνολικών εσόδων από την περιοχή αυτή πριν από τρεις μήνες ήταν 59 τοις εκατό.

Επίσης, το κέρδος αυξήθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με αύξηση σχεδόν 140 τοις εκατό στα 791 εκατ. δολ. Τα κέρδη και οι πωλήσεις ήταν υψηλότερες από τις προσδοκίες των αναλυτών. Επιπλέον, ο αριθμός των χρηστών που έχουν πρόσβαση τακτικά στο Facebook αυξήθηκε, εντός τριών μηνών από περίπου 40 - 132 εκατ. δολ. Οι επενδυτές επιβράβευσαν την ανάπτυξη: Οι μετοχές του Facebook αυξήθηκαν μετά από ώρες διαπραγμάτευσης κατά πέντε τοις εκατό σε υψηλό όλων των εποχών.

 Την περαιτέρω αύξηση των εσόδων θέλει το Facebook να το εξετάσει με προσοχή. Ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι δεν ήθελε το "φθηνό και εύκολο" τρόπο για να προχωρήσουν μπροστά, απλά ενσωματώνουν γρήγορα την διαφήμιση στην εφαρμογή των ειδήσεων " Messenger". «Θα πάρει χρόνο να το φέρουμε σε μια μορφή που θα είναι σωστή μακροπρόθεσμα», είπε ο Zuckerberg. Είχε τονίσει επανειλημμένα ότι η πάρα πολύ δημοσιότητα θα μπορούσε να τρομάξει τους χρήστες. Ωστόσο, ο Όμιλος θα συνεχίσει "επιθετικά" να επενδύει σε νέα έργα. Τον Φεβρουάριο, το Facebook αγόρασε για περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια την ταχέως αναπτυσσόμενη WhatsApp υπηρεσία SMS που είχε μεγάλη απήχηση στους νέους. Τον Μάρτιο ακολούθησε για δύο δισεκατομμύρια δολάρια η αγορά της Oculus VR που ασχολούνταν με τα νέα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Την μετά από ώρες αύξηση των τιμών του πέντε τοις εκατό στο υψηλό ρεκόρ των 75,13 δολαρίων το Facebook αξίζει τώρα στο χρηματιστήριο περίπου 190 δισεκατομμύρια δολάρια. Περίπου όσο και ο γίγαντας της τεχνολογίας της πληροφορικής IBM. Το Facebook είχε πρόσφατα αυξήσει την αμφιβολία στους επενδυτές να ξεκαθαρίσει το επιχειρηματικό της μοντέλο. Μετά τη δημόσια εγγραφή, το 2012, παρουσίασε τη στρατηγική της. Σε ερώτηση γιατί η εταιρεία δύσκολα κερδίζει χρήματα από τη διαφήμιση σε κινητές συσκευές δεν φαινόταν να έχει λύσεις. Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2013, το Facebook είχε λάβει την πρώτη φορά περισσότερο διαφημίσεις σε κινητές συσκευές από ό, τι για τους συμβατικούς υπολογιστές.

0 σχόλια: