Το Facebook αγοράζει εταιρία εικονικής πραγματικότητας

Συσκευή εικονικής πραγματικότητας Oculus
Μπορεί να μην έχετε ακούσει για εταιρία Oculus. Αλλά αν ακολουθήσετε την τεχνολογία, πιθανώς έχετε ακούσει για το Oculus Rift, μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας (virtual reality ), που υπόσχεται να αλλάξει το βίντεο παιχνιδιών.
Ιδρυτής του Oculus είναι ο Palmer Luckey.

Το Facebook ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου την απόκτηση της 20 μηνών εταιρείας για 2 δισ. δολάρια.
"Νιώθουμε ότι είμαστε σε θέση, ότι μπορούμε να αρχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε πλατφόρμες, που μπορούν να μας είναι ακόμα πιο χρήσιμες, διασκεδάζοντας τον κόσμο και δίνοντας του την ευκαιρία να αποκομίζει προσωπικές εμπειρίες", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg σε ένα blog.

Η αποκάλυψη του Zuckerberg να υπαινιχθεί, ότι στο μέλλον το Facebook θα είναι πολύ πιο συναρπαστικό. Το Oculus, τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, μπορεί κάποια μέρα να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει εντελώς νέους τρόπους αλληλεπίδρασης σε online σύνδεση.

"Μετά τα παιχνίδια, θα μπορέσουμε να κάνουμε το Oculus μια πλατφόρμα για πολλές άλλες εμπειρίες", δήλωσε ο Zuckerberg. "Φανταστείτε μόνο με την τοποθέτηση των γυαλιών στο σπίτι σας να απολαμβάνετε αμφιθεατρικά από το κάθισμα σας, όπως σε ένα παιχνίδι, συμμετοχή σε μια τάξη φοιτητών και καθηγητών από όλο κόσμο ή να συμβουλεύεστε έναν γιατρό μιλώντας τον, πρόσωπο με πρόσωπο"Προς το παρόν, όμως το Facebook θα επεκταθεί στην υφιστάμενη εφαρμογή του Oculus στα παιχνίδια.

Η εξαγορά είναι η πιο πρόσφατη από το Facebook μετά από μια σειρά πρόσφατων αγορών, συμπεριλαμβανομένου της εφαρμογής WhatsApp, την οποία η εταιρεία αγόρασε για 19 δισ. δολάρια και επίσης δύο άλλες εταιρείες τεχνολογίας, τις οποίες αγόρασε τον Ιανουάριο.

0 σχόλια: