Ο ιδρυτής του Oculus, Palmer Luckey είχε εγκαταλείψει το κολέγιο

Oculus - εικονική πραγματικότητα
Ο Luckey ήταν ο μόνος, που περιγράφεται ως ένας "ενθουσιώδης κατασκευαστής ηλεκτρονικών" από το γυμνάσιο, αλλά ποτέ δεν σπούδασε επισήμως τεχνολογία.

Palmer Luckey
Ο Palmer Luckey εκπαιδευόταν στο σπίτι του και άρχισε να παίρνει μαθήματα στο κολέγιο ως έφηβος. Στην πορεία εγγράφεται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας Λονγκ Μπιτς, για να ακολουθήσει δημοσιογραφία, την οποία εγκατάλειψε όμως και εφηύρε το Oculus Rift.

Ο Palmer Luckey 21 ετών μπαίνει στην λίστα αυτών, που είχαν εγκαταλείψει τα κολέγια όπως Steve Jobs, Bill Gates, Paul Allen, Michael Dell, ο ιδρυτής του Digg Kevin Rose, του Napster Shawn Fanning, και ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter Evan Williams.

Συσκευή του στη συνέχεια συνέχισε να προσελκύει μεγάλα ονόματα στον κλάδο των παιχνιδιών, εξελίχθηκε δε σε μια εταιρεία 50 ατόμων και εξασφάλισε την συμμετοχή άλλων 91 εκ. $ επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης του Andreessen Horowitz. (Marc Andreessen είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook.) Το Facebook αγόρασε την εταιρία εικονικής πραγματικότητας Oculus VR για 2 δισ. $

0 σχόλια: