Το iTunes γίνεται ηλεκτρονικό κατάστημα;

iTunes Player - Store
Ισχυρές φήμες, ότι ηApple σχεδιάζει να κάνει το iTunes online κατάστημα προσβάσιμο και για συσκευές Android. Θα ακολουθήσει με τη δική της υπηρεσία streaming για μουσική;


Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να κάνει το iTunes, online κατάστημα προσβάσιμο και για συσκευές Android. Σύμφωνα με το περιοδικό διασκέδασης "Billboardbiz" ο όμιλος iPhone προτίθεται, με τη δική της υπηρεσία streaming να γίνει ο ηγέτης της αγοράς εν συγκρίσει με το πρόγραμμα "Spotify". Το Spotify είναι ένα πρόγραμμα για κινητό, tablet και υπολογιστή, όπου κάποιος ακούει την κατάλληλη μουσική, όπου κι αν βρίσκεται.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Apple θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για το λειτουργικό σύστημα της Google.
Προφανώς η εταιρεία αντιδρά στις μεγάλες μειώσεις στις πωλήσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο iTunes online κατάστημα της. Έτσι έως τα μέσα Μάρτιου, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Nielsen, είχαν κατεβάσει στις ΗΠΑ έντεκα τοις εκατό λιγότερα μεμονωμένα τραγούδια και 13 τοις εκατό λιγότερα ψηφιακά άλμπουμ. Άσχημα νέα για τον εκτελεστικό Διευθυντή της Apple Tim Cook, επειδή το iTunes φέρνει αρκετά χρήματα στη εταιρία. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 εισέπραξε το ηλεκτρονικό κατάστημα με τη μουσική, εφαρμογές, βίντεο και eBooks 4,4 δισ. δολάρια!

Περισσότερο από 80% των Smartphone έχουν λειτουργικό το Android.
Περισσότερο από 80% των Smartphone έχουν σαν λειτουργικό το Android. Ωστόσο το iTunes λειτουργεί μόνο σε υπολογιστές, iPad και το φορητό μουσικό jukebox iPod. Ήδη από το τέλος του 2013 λειτουργούν το 80% των Smartphone παγκοσμίως με λειτουργικό σύστημα Android και με τάση συνεχώς αυξανόμενη. Τα iPhone της Apple κατάφεραν να έχουν αυξητική άνοδο με το ζόρι 13%.

θα μπορούσε η Apple να κάνει την τιμή οικονομικά ελκυστική, ώστε να καταστήσει προσβάσιμα τα περιεχόμενα του iTunes επίσης και σε χρήστες των smartphone. Ενώ η Google προσφέρει εφαρμογές, όπως "Αναπαραγωγή μουσικής", "Βιβλία" και "Play Movies & TV" μόνο για κινητά με λειτουργικό iOS (Apple), επέμεινε μέχρι στιγμής η Apple να παρέχει τα περιεχόμενα iTunes μόνο στους δικούς της πελάτες.

Ο Steve Jobs μισούσε το Android!
O ιδρυτής της Apple, Steve Jobs διατηρούσε μέχρι το θάνατό του μια βαθιά περιφρόνηση για το λειτουργικό σύστημα της Google. Κατά τη γνώμη του, την Apple όλοι προσπαθούσαν να την μιμηθούν πάρα πολύ. "Εγώ θα διεξάγω πυρηνικό πόλεμο εναντίον του", φέρεται να είπε ο Jobs. Η Apple θα σταματήσει τώρα αυτόν τον Ψυχρό Πόλεμο με ηγέτη τον Tim Cook;

Το iTunes Radio, πρώτο βήμα για υπηρεσία Streaming; Το "Billboard" επικαλείται τρεις γνώστες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Apple ήδη βρίσκεται σε συνομιλία με γνωστούς μουσικούς παραγωγούς για να ξεκινήσει την δική της υπηρεσία streaming.

Με το iTunes Radio έχει η Apple κάνει με επιφύλαξη μια προσπάθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες για την δική της υπηρεσία streaming.

Ωστόσο, οι συνδρομητές μπορούν να επιλέξουν μόνο είδη μουσικής. Σχετικά με το περιεχόμενο του streaming οι χρήστες τελικά δεν έχουν κανέναν έλεγχο. Τα σχέδια της Apple για μια πραγματική μουσική streaming ,είναι πιθανώς ακόμα στα σπάργανα.

Κατά μια άποψη, η εταιρεία είναι πιθανό να έχει επιτυχημένες υπηρεσίες όπως την "Spotify". Η εφαρμογή παίζει δωρεάν μουσική από το Internet βάσει των προσφερόμενων ή αυτο-δημιουργούμενων λιστών αναπαραγωγής. Όποιος θέλει να ακούσει χωρίς σύνδεση, πρέπει να πληρώσει.

0 σχόλια: