Ήξεραν τους δολοφόνους του Βόλγκογκραντ!

Επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ
Πριν από την έναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι αποκαλύφτηκε η ταυτότητα των δολοφόνων του Βόλγκογκραντ. Ήδη από το Δεκέμβριο, οι αρχές γνωρίζουν ποιος πραγματοποίησε τις επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στο Σότσι, αλλά μόνο που τώρα δημοσιεύουν τα ονόματα των δραστών - μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.Δύο εκρήξεις, 34 θάνατοι - οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Βόλγκογκραντ το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, είχαν αμφισβητήσει τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία και μάλιστα λίγους μήνες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι. Τώρα οι αρχές έχουν αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο πιθανών δραστών: Οι επιθέσεις αυτοκτονίας διαπράχθηκαν από τον Asker Samedov και Σουλεϊμάν Magomedov, δύο μέλη της ομάδας ισλαμιστών από Bujnaksk στο Βόρειο Καύκασο, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας.

Η ταυτοποίηση ήδη είχε γίνει λίγο μετά τις επιθέσεις στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά δεν είχε δημοσιοποιηθεί λόγω των συνεχιζόμενων ερευνών. Με τις επιθέσεις που έγιναν στη νότια ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, δύο αδέλφια συνελήφθησαν στο Νταγκεστάν, οι οποίοι είχαν βοηθήσει τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας για να πάνε στο Βόλγκογκραντ, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Τα ονόματα των συλληφθέντων δόθηκαν ως Magomednabi και Tagir Batirow.

Και άλλες απειλές για τρομακτικές ενέργειες! 

Λίγο μετά τις επιθέσεις νέες απειλές είχαν εμφανιστεί στο διαδίκτυο. Σε ένα φόρουμ στο Dschihadisten, αρχές Ιανουαρίου, ήταν διαθέσιμο βίντεο στο οποίο απειλούσαν οι πιθανοί δράστες του Volgograd με επιθέσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι τον Φεβρουάριο. Στο 49-λεπτο βίντεο απειλούσαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με "εκδίκηση για το αίμα που χύθηκε από τους μουσουλμάνους".

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται από 7 έως 23 Φεβρουάριου, ακολούθως πραγματοποιούνται στο Σότσι από τις 7 μέχρι 16 Μαρτίου, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Για όλη τη διάρκεια των Αγώνων έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Συνολικά, έχουν διατεθεί για την προστασία των αθλητικών εκδηλώσεων γύρω στους 37.000 στρατιώτες και αστυνομικοί.

Άρθρο της Süddeutsche Zeitung: Identität der Attentäter von Wolgograd enthüllt

0 σχόλια: