Βόλγκογκραντ: Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας συγκλονίζει τη Ρωσία

Wolgograd απόπειρα δολοφονίας
Μόλις μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ έγινε μια νέα έκρηξη . Αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν μια βόμβα εξερράγη σε ένα λεωφορείο. Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν.



Η νότια Ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ έχει συγκλονιστεί και πάλι από μια έκρηξη. Κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής, μια βόμβα εξερράγη σε ένα λεωφορείο. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 άλλοι τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το όχημα ήταν μια εκρηκτική συσκευή. Αυτό είπε ένας υπάλληλος της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής NAK. Ο δράστης ή οι δράστες προφανώς ήθελαν να πλήξουν πολλούς ανθρώπους: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το λεωφορείο εξερράγη κοντά σε μια αγορά.

Πρόσφατα στο Βόλγκογκραντ, μια γυναίκα που είχε ανατιναχτεί μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, σκότωσε τουλάχιστον 17 άλλα άτομα. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν. Και στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις προς το παρόν δεν έχει κανείς αναλάβει την ευθύνη. Πίσω από τις τρομοκρατικές ενέργειες υποθέτουν ότι βρίσκονται ισλαμιστές.

Σε δήλωσή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε για την επίθεση , "κάθε τρομοκρατική πράξη είναι εγκληματική και αδικαιολόγητη». Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Herman Van Rompuy καταδίκασε την πράξη ως «αποτρόπαια». Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλος, έστειλε τη Δευτέρα σε τηλεγράφημα προς τον Κυβερνήτη της περιοχής Βόλγκογκραντ, Σεργκέι Bazhenov: οι εγκληματίες έχουν για άλλη μια φορά επιτεθεί σε φιλήσυχους πολίτες, προκειμένου να "σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο."

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη διατάξει μια αύξηση των μέτρων ασφάλειας σε όλη τη χώρα και ανέβασε τον βαθμό συναγερμού για το Βόλγκογκραντ.

Το Βόλγκογκραντ είναι κοντά στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου. Οι εξτρεμιστές θέλουν στο Βόρειο Καύκασο να ιδρύσουν ένα Ισλαμικό κράτος. Ο ηγέτης τους Umarov Doku είχε εξαγγείλει τον Ιούλιο σε ένα βίντεο σε τρομοκρατικές ενέργειες για να αποτρέψει τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι "με όλα τα μέσα". Η βιομηχανική πόλη του Βόλγκογκραντ, που ονομαζόταν μέχρι το 1961 Στάλινγκραντ, βρίσκεται περίπου 700 χιλιόμετρα μακριά από το Σότσι.


Την Παρασκευή, στην πόλη του Πιατιγκόρσκ - περίπου 300 χιλιόμετρα μακριά από το Σότσι, έγινε έκρηξη μιας βόμβας. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ήδη τον Οκτώβριο, στο Βόλγκογκραντ, μια γυναίκα ανατινάχθηκε σε ένα λεωφορείο και έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ως δολοφόνος, οι αρχές εντόπισαν τη λεγόμενη μαύρη χήρα, η σύζυγος ενός ισλαμικού εξτρεμιστή από την ταραγμένη Ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν στον Καύκασο.

Η δράστης του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στο Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με μια έκθεση από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ήταν παντρεμένη με δύο ισλαμιστές, οι οποίοι και οι δύο σκοτώθηκαν στη μάχη εναντίον των ρωσικών κυβερνητικών δυνάμεων. Η καταγωγή της ήταν επίσης από το Νταγκεστάν.

0 σχόλια: