Πόσο κοστίζει ένα συμβόλαιο θανάτου;

Βρετανοί επιστήμονες έκαναν μια έρευνα για το κόστος ενός συμβολαίου θανάτου και έχουν ανακαλύψει μεγάλες διαφορές στις τιμές.


Πρώτα τα καλά νέα:
Υπάρχουν λιγότερες δολοφονίες από ό, τι νομίζετε. Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham έχουν συγκεντρώσει με τη χρήση ηλεκτρονικών αρχείων τύπου συμβόλαια θανάτου 1974-2013 και τα συνδύασαν με τα έγγραφα των δικαστηρίων. Έχουν αντιμετωπιστεί 35 περιπτώσεις, οι οποίες οφείλονταν αναμφίβολα σε εντολές δολοφονίας. Οι δράστες ήταν κυρίως άνδρες (27 άνδρες, 1 γυναίκα) και προέρχονταν από την γύρω περιοχή. Για να το διαβάσει κάποιος βρίσκεται στην "Howard Εφημερίδα της Ποινικής Δικαιοσύνης."

Τα αποτελέσματα όμως πραγματικά δεν είναι καθησυχαστικά. Από τη μία πλευρά, είναι πολύ πιθανό. Αυτό παραδέχεται η ομάδα των συγγραφέων με επικεφαλής τον David Wilson, ότι υπάρχει σημαντικός άγνωστος αριθμός δολοφονιών και αυτός είναι πολύ υψηλότερος. Και το όριο αναστολής των δραστών είναι συχνά σοκαριστικά χαμηλό.

Η μέση τιμή για ένα συμβόλαιο θανάτου έχουν υπολογίσει οι ερευνητές, ότι είναι ένα ποσό 18.400 ευρώ (£ 15.180). Η μεγαλύτερη επικήρυξη ήταν € 120.000. Ένας 16χρονος, ωστόσο, ζήτησε τον Ιανουάριο του 2010, μόλις € 240 (£ 200) για τη δολοφονία ενός άνδρα.

Ο Wilson & Co ισχυρίζονται ότι τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν, σε καθημερινές περιπτώσεις. Την μια πυροβολήθηκαν, όταν πήγαν τον σκύλο βόλτα, την άλλη επιτέθηκαν σε στάση λεωφορείου. Το μόνο κοινό στοιχείο: Όλα δολοφόνοι δέχτηκαν τα συμβόλαια θανάτου λόγω χρημάτων. Το είχαν μάλλον αποδεχτεί επειδή ήταν οικονομικά σε απελπιστική κατάσταση. Κάποιοι είχαν μια στρατιωτική ή παραστρατιωτική προϋπηρεσία.

Επίσης συχνά οι λόγοι του εντολέα είναι: Τσακωμό με τον εταίρο, εγκληματική δραστηριότητα - ή την επιθυμία να εντυπωσιάσουν.
Άρθρο: 120.000 Euro für einen Auftragsmord

0 σχόλια: