Τι είναι το WhatsApp και γιατί το Facebook έδωσε 16 δις;

WhatsApp
Το κοινωνικό δίκτυο κολοσσός Facebook έχει έρθει σε συμφωνία και αγοράζει την SMS υπηρεσία WhatsApp. Τι σημαίνει αυτό;

Το Facebook δίνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές Facebook και επιπλέον 3 δισεκατομμύρια σε μετοχές για τους ιδρυτές του και εργαζομένους. Με την Smartphone εφαρμογή μπορούν οι χρήστες να ανταλλάσουν μεταξύ τους Μηνύματα ή Φωτογραφίες. Η εφαρμογή αυτή έχει καθιερωθεί σαν SMS εναλλακτική λύση. Έχει κάθε μήνα περισσότερο από 450 εκατ. χρήστες και μάλιστα 70 της εκατό από αυτούς είναι καθημερινοί.

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε "Η WhatsApp εφαρμογή είναι καθοδόν να ενώσει ένα δισεκ. ανθρώπους μεταξύ τους." Γι αυτό αυτή η εφαρμογή είναι τόσο πολύτιμη. Το Facebook από μόνο του έχει περισσότερους από 1,2 δισεκ. χρήστες.

Τι είναι το WhatsApp;
Το WhatsApp Messenger είναι μία ιδιόκτητη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων για smartphones. Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου, οι χρήστες μπορούν να στείλουν ο ένας στον άλλο εικόνες, βίντεο, ήχους και μηνύματα πολυμέσων. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Android, BlackBerry OS, BlackBerry 10, iOS, Series 40, Symbian (S60) και Windows Phone. Η WhatsApp Inc ιδρύθηκε το 2009 από τους δύο βετεράνους της Yahoo, Brian Acton και Jan Koum και η βάση της εταιρείας βρίσκεται στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια. Ανταγωνίζονται με μια σειρά από ασιατικές υπηρεσίες μηνυμάτων (όπως η LINE, KakaoTalk και WeChat), εντέλει το WhatsApp χειριζόταν δέκα δισεκατομμύρια μηνύματα ανά ημέρα από τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, το WhatsApp έχει επηρεάσει τα SMS σε κινητά τηλέφωνα όπως το Skype επηρέασε τις διεθνείς κλήσεις στα σταθερά.

0 σχόλια: