Βρέθηκαν καρκινογόνες ουσίες σε πληκτρολόγια, ποντίκια και ακουστικά!

Τα ακουστικά μπορεί να σε σκοτώσουν
Το Γερμανικό περιοδικό c't κάνοντας χημική ανάλυση 28 διαφορετικών τεχνικών προϊόντων από ακουστικά, πληκτρολόγια, ποντίκια κ.τ.λ. διαπίστωσε ότι μεγάλο μέρος αυτών περιέχουν καρκινογόνες ουσίες επικίνδυνες για την υγεία μας..


Γνωστό γερμανικό περιοδικό υπολογιστών παρουσιάζει συγκλονιστικά στοιχεία! 


Τρία από τα οκτώ ποντίκια που δοκιμάστηκαν, περιείχαν την καρκινογόνο ένωση των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAK), ενώ σε δύο από τα επτά πληκτρολόγια, ανακαλύφθηκε η ουσία σε σημαντικές συγκεντρώσεις.

Τα ακουστικά έρχονται πολλές φορές με καρκινογόνες ουσίες.

Ιδιαίτερα άσχημα πλήττονται και τα ακουστικά. Από τις τέσσερις περιπτώσεις που εξετάσθηκαν βρέθηκε ότι το περιείχαν τρία μοντέλα, που μπορούν προξενήσουν καρκίνο. Τρομακτικό: Σύμφωνα με τα όρια που θα ισχύσουν το 2015 στην ΕΕ για τους πολυκυκλικους αρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAK), τα ευρήματα της σημερινής έρευνας βρίσκονται να είναι πολλές φορές πάνω από τα όρια. «Τα ευρήματα είναι μια υπόθεση για την επιτήρηση της αγοράς,» λέει η Τζοάννα WURBS από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος. Όχι μόνο λόγω των PAK, αλλά και εξαιτίας άλλων ουσιών.

Έτσι στα τέσσερα εξεταζόμενα ακουστικά βρέθηκαν χλωριωμένες παραφίνες που απαγορεύονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση. Κατά τη διάρκεια της ζωής συσσωρεύονται οι ουσίες στον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Σε δύο ποντίκια, πληκτρολόγια και τα δύο καλώδια USB, βρέθηκε το επικίνδυνο υλικό.

Ηλεκτρονικά που μπορούν να προξενήσουν στείρωση.

Όχι καρκίνο, αλλά μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα ανά τύπο πλαστικοποιητών PVC DEHP. Στα παιδικά παιχνίδια το υλικό αυτό απαγορεύεται από τις συγκεντρώσεις των 1.000 χιλιοστογραμμαρίων ανά κιλό. Σε έντεκα από 28 ηλεκτρονικά προϊόντα βρέθηκαν συγκεντρώσεις έως 145.000 χιλιοστογραμμαρίων ανά κιλό, κάτι το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το όριο.

Το γεγονός είναι ότι πολλές από τις συσκευές αξιολόγησης είναι επικίνδυνες, διότι έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Τα ποντίκια είναι συχνά πολλές ώρες σε επαφή με το χέρι, όπως επίσης και τα πληκτρολόγια. Τα ακουστικά που εισάγονται στο αυτί μας περιέχουν και αυτά επικίνδυνες τοξικές ουσίες.

0 σχόλια: