Τρίτο μνημόνιο προ των πυλών;

Οικονομική κρίση στην Ελλάδα
Ο Σόιμπλε λέει ξεκάθαρα ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποδεχτεί σημαντικούς περιορισμούς! Βλέπει ένα πιθανό τρίτο πακέτο στήριξης..


Σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, ο Σόιμπλε μιλάει για πιθανό τρίτο πακέτο στήριξης.

Σε συνέντευξή του στην Wirtschaftswoche ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά, ότι επί πλέον πληρωμές ενισχύσεων προς την Ελλάδα δεν είναι τόσο υψηλού κινδύνου. Κάθε πρόσθετο πακέτο θα είναι πολύ μικρότερο από ότι τις προηγούμενες φορές.

Σε συνέντευξή του στο τρέχον τεύχος του οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε, ότι θα είναι οι επί πλέον πληρωμές ενισχύσεων προς την Ελλάδα, ως μη υψηλού κινδύνου, "Αλλά αν και πώς, θα το ξέρουμε μέχρι τα μέσα του 2014.. Βέβαιο είναι ακόμη και αν η Ελλάδα τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες της οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες ενισχύσεις. Μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, θα μπορούσε να υπάρξει μια εναπομένουσα χρηματοδοτική βοήθεια."

Συνεχίζοντας ο Σόιμπλε δήλωσε, στην συνέντευξή του: "Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι δεν θέλουν κανένα άλλο πρόγραμμα βοήθειας και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν. Η Ελλάδα δεν έχει μια απλή εσωτερική πολιτική κατάσταση, θα πρέπει να αντέξει πολύ. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αποδεχθεί σημαντικούς περιορισμούς αλλά όμως είχαν στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο την πιο επιτυχημένη τουριστική σεζόν εδώ και χρόνια."

Επανειλημμένα απέρριψε ένα νέο κούρεμα. Η Ελλάδα υποστηρίζεται από το 2010 με δύο πακέτα ενίσχυσης συνολικού όγκου 240 δισ. ευρώ.
Άρθρο: Schäuble spielt drittes Griechenland-Paket durch
Σχόλιο iDemocracy: Ας μην ξεχνάμε ότι ισχύσει η ισοδύναμη σχέση "Διάσωση = πακέτο στήριξης = πακέτο διάσωσης = πακέτο στήριξης = πρόγραμμα βοήθειας = μνημόνιο".

0 σχόλια: