Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών στο Δήμο Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου στη συνέχεια των δράσεών τους για την προστασία του περιβάλλοντος αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στη συγκέντρωση τηγανέλαιου από τα νοικοκυριά του Δήμου και από τα καταστήματα εστίασης.


Τα είδη των μαγειρικών λαδιών που θα συλλέγονται αφορούν τα ακόλουθα: ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο, βαμβακέλαιο, ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο κλπ.

Το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι μπορεί να ανακυκλωθεί σε βιοντίζελ, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση φυσικών πόρων, μικρότερη κατανάλωση πετρελαίου, περιορισμό της μόλυνσης των υδάτων κλπ.

Η δράση του Δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει με την ενημέρωση των πολιτών μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων. Σκοπός της δράσης είναι ένα καθαρότερο περιβάλλον καθώς και η οικονομική ενίσχυση του Δήμου.

Για κάθε τόνο τηγανέλαιου που θα συλλεχθεί, θα υπάρχει ανταποδοτικό όφελος για το Δήμο Καλαμαριάς και είδη καθαρισμού και διατροφής θα διατεθούν σε σχολεία του Δήμου, ΚΑΠΗ και άπορες οικογένειες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς στα τηλέφωνα 2313 314838, 2313 314842.

0 σχόλια: