Η Καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο.

οι χώρες της ζώνη του ευρώ
Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία απείλησε να εκτροχιάσει την αδύναμη οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Ένας δείκτης της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών στα 18 κράτη της ευρωζώνης μειώθηκε στο μείον 8,4 από μείον 7,5 τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, είπε σε μια προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα. Αυτό υπολείπονταν από τη μέση πρόβλεψη των μείον 7,5 σε έρευνα των 21 οικονομολόγων του Bloomberg News.

 Ενώ οι έρευνες των αγορών σηματοδοτούν ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης σταθεροποιείται, οι κίνδυνοι για τις προοπτικές αυξάνονται. Η οικονομία της Γερμανίας πιθανότατα παρέμεινε στάσιμη το δεύτερο τρίμηνο, όπως μια τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία και οι εντάσεις στο Ισραήλ και την Ουκρανία σταματούν την ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα και παρουσίασε πρωτοφανή μέτρα τόνωσης για να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει σε ένα τέταρτο του στόχου του φορέα χάραξης πολιτικής. Η ανάπτυξη στα 18 κράτη της ευρωζώνης μπορεί να επιταχυνθεί σε 0,4 τοις εκατό από 0,2 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο.

το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Διευθύνων Σύμβουλος Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάκαμψη της Ευρώπης μπορεί να έχει κάνει τους επενδυτές πολύ αισιόδοξους για μια περιοχή που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξημένη ανεργία και υψηλό δημόσιο χρέος. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Ελλάδα, η οποία έκανε την αρχή της κρίσης χρέους της Ευρώπης για το 2010, θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης.

0 σχόλια: