Η Microsoft σχεδιάζει ένα ενιαίο λειτουργικό Windows είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές ή παιγνίδιομηχανή Xbox

Ο νέος επικεφαλής της Microsoft Satya Nadella
Σύντομα θα υπάρχει μόνο ένα ενιαίο λειτουργικό Windows είτε πρόκειται για κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές ή παιγνίδιομηχανή Xbox. Η Microsoft θέλει να δημιουργήσει αυτό που
δεν τολμούν ακόμη και η Apple. Σύντομα θα υπάρξει ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα για όλες τις πλατφόρμες. Σε πέντε χρόνια ήδη από τα επόμενα Windows θα είναι πραγματικότητα.

 Όπως ανακοίνωσαν ότι τα Windows 8 δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία, και η Microsoft αναγκάστηκε να τα βελτιώσει εκ των υστέρων, το ζήτησαν πολλοί χρήστες και εμπειρογνώμονες, ο γίγαντας του λογισμικού θα πρέπει να σταματήσει την πώληση ενός κοινού σύστηματος για συσκευές αφής και για τα παραδοσιακά PC. θα πρέπει να πάρει ένα μάθημα από την Apple, που έχει ξεχωριστό καθαρό το OS X και καταυτόν τον τρόπο έχει ένα πολύ καλύτερο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές desktop.

 Όμως, ήδη από την αρχή του Απριλίου, η Microsoft είχε ανακοινώσει στο συνέδριο των προγραμματιστών κατά την παρουσίαση των Windows Phone 8.1, ότι από τώρα οι προγραμματιστές μπορούν να γράψουν καθολικές (universal) εφαρμογές. Δηλαδή, θα αναπτύξουν μια εφαρμογή, που θα μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες της Microsoft. Ο διαχωρισμός θα είναι διαφορετικός.

 Όχι αργότερα από τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επικείμενη Beta για Windows 9 γνωστή και ως "Threshold" ήταν γνωστό, και άφησε να εννοηθεί ότι η Microsoft θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια διαφορετική πορεία κάτω από την διοίκηση του νέου επικεφαλής Satya Nadella, κάτι που η Apple δεν έχει ακόμη αποτολμήσει. Στα Windows 9x, το υλικό που θα χρησιμοποιείται πρέπει να αναγνωρίζεται αυτόματα από το περιβάλλον εργασίας του χρήστη. Οι Συμβατικοί υπολογιστές ξεκινούσαν με την επιφάνεια εργασίας για υπολογιστές με πληκτρολόγιο. Στην οθόνη αφής ο χρήστης όμως θα έχει την επιλογή για καθαρά συσκευές αφής, θα παρουσιάζονται τα κουτάκια, όπως στην αρχική οθόνη. Αλλά για μόνο ένα Windows για όλες τις συσκευές, δεν υπήρχε τότε καμιά συζήτηση.

 Τρία σε ένα 

 Αλλά τώρα ο Nadella βγάζει στη φόρα σε μια τηλεδιάσκεψη επ’ ευκαιρία των τελευταίων τριμηνιαίων στοιχείων της Microsoft και σαφώς είπε. "Θα συγχωνεύουμε στην επόμενη έκδοση των Windows τα τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα σε ένα κοινό λειτουργικό σύστημα που θα υποστηρίζει όλα τα μεγέθη οθονών" Μια συγκεκριμένη ημερομηνία δεν έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft. Μπορείτε, ωστόσο, σύντομα να δείτε τη νέα προσέγγιση, είπε. Μήπως εννοεί αυτό που αναμενόταν για την πρώτη δημόσια beta του φθινοπώρου των Windows 9.

Οι προγραμματιστές θα ωφεληθούν σημαντικά από τη στρατηγική όλα σε ένα (All-in-One), επειδή δεν θα έχουν να κάνουν τρεις φορές το ίδιο έργο. Θα μπορούσε επίσης να πετύχει τη Microsoft ότι περισσότερες εφαρμογές από ό, τι πριν, δεν είναι μόνο γραμμένα για iOS ή Android, αλλά και, ή ακόμα και κατά κύριο λόγο για τα Windows.

0 σχόλια: